ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לפיצה פשטידת כרובית
ארוחת ערב מושלמת עם פיצה ללא ייסורי מצפון המורכבת מכרובית, גבינות ותבלינים היוצרים יחדיו פשטידה חלבית טעימה ומוצלחת בשילוב רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספת הנותנים את המראה לפיצה מושלמת
מתכון לפיצה פשטידת כרובית
זמן הכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים לפיצה פשטידת כרובית:
לפשטידת הכרובית:
- 1 חב' כרובית קפואה
- 2 כפות קמח
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- 3 פרוסות גבינה צהובה מגורדות
- 2 ביצים
- 2 שיני שום קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 1/2 בצל קצוץ
- מעט שמן לטיגון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף קטשופ
- 1/2 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה
אופן ההכנה לפיצה פשטידת כרובית:
הכנת הפשטידה:
- הכניסו לקערה עם מים רותחים את חב' הכרובית הקפואה והשרו אותה במשך 5 עד 7 דקות, סננו היטב והעבירו למעבד מזון, טחנו היטב והעבירו לקערה.
- הוסיפו את יתר המצרכים לקערה עם הכרובית וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שטחו על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 25 דקות.
הכנת הרוטב:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו מים ואת יתר המצרכים וערבבו היטב עד לרתיחה והורידו מהאש.
- מרחו על הכרובית ופזרו גבינה צהובה, בולגרית, זיתים או כל תוספת אהובה.
- הכניסו לתנור על חום 180 מעלות למשך 5 עד 7 דקות עד שהגבינה הצהובה נמסה.
- הוציאו מהתנור ותתענגו על הטעם.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יהודית וינטרוב