מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלה במילוי בשר סיסקה

מתכון מושלם לחלה במילוי בשר, קצוץ דק ומתובל היטב המשתלב בתוך החלה ויוצר טעם משובח במיוחד, בפיזור של שומשום וקצח הנותנים את הטעם והמראה המשדרג לחלה מושלמת וטעימה

מתכון לחלה במילוי בשר סיסקה

מתכון לחלה במילוי בשר סיסקה

זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפיה: 25 דקות. זמן התפחה: 60 דקות.

המצרכים לחלה במילוי בשר סיסקה:

לבצק:

  • 1 ביצה אחת
  • 500 גרם קמח לבן
  • 300 מ"ל מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר

לפיזור מעל:

  • שאטה גרוסה
  • קצח
  • שומשום

למלית:

  • 500 גרם בשר צלעות / אונטריב (מספר 2 ) ואפשר גם עם צוואר או כתף.
  • לחילופין לבשר מפורק סיסקה 500 גרם בשר פרוס
  • 100 גרם שומן כבש / או 5 כפות שמן
  • 500 גרם בצל קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • ראס אל חנות
  • 1 כף סומק
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 100 גרם צנוברים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל

אופן ההכנה לחלה במילוי בשר סיסקה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה ערבבו את כל חומרי הבצק בסדר הבא: קמח, ביצים וסוכר. הוסיפו שמן מעט מים בהדרגה ולושו עד לקבלת מרקם אחיד וחזק ולא נוזלי או דביק.
  2. מומלץ להוסיף בכל פעם מעט מים ולעצור כשמגיעים למרקם הרצוי.
  3. אם השתמשתם במים חמים – ניתן לאחר חצי שעה להתחיל לעבוד עם הבצק ללא מנוחה.
  4. אם השתמשתם במים קרים עטפו את הבצק בניילון נצמד ותנו לו לנוח מחוץ למקרר, לפחות שעה. (ללא מנוחה הוא יהיה קשה.)

הכנת המלית:

  1. קצצו את הבשר דק־דק (לא משתמשים במנה זו בבשר טחון). קוצצים את הבצלים דק, ערבבו יחד והוסיפו כמון, מלח ופלפל. ושאר התבלינים.

אם בחרתם במילוי בשר סיסקה:

  1. הכניסו את הבשר לסיר לחץ עם מים, עלי דפנה, פלפל אנגלי שלם והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך שעתיים, סננו, שטפו ופרקו והמשיכו במתכון כרגיל.

קיפול הבצק:

  1. חתכו את הבצק ורדדו עם מכונת פסטה או עם מערוך לעובי של כ־2 מ"מ.
  2. הניחו שליש מהמלית בקצה של הבצק וגלגלו לרול, כדאי להשאיר בצדדים של הבצק חלק ללא המילוי שיסדר יותר טוב מותחים בעדינות לרול דק יותר.
  3. קלעו כל שלוש רולים לחלה או הניחו בצורת חילזון בתבנית עגולה רול אחרי רול
  4. פזרו שאטה גרוסה וקצח או שומשום, ניתן להבריש מעט שמן לפני הפיזור.
  5. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 26 דקות עד להשחמה
  6. ניתן להכין רוטב שרמולה ולערבב עם מעט פסטו ולזלף מלמעלה

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

הערת המערכת: על פי ההלכה אסור להכין פת בשרית או חלבית אלא אם כן מדובר בכמות קטנה הנאכלת סמוך לאפייה או שיש היכר מבחוץ לכך שהפת לא פרווה.​​​​​

 

art

 צבע אדום