יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון לעוגת גבינה שקדים עם חטיפי שוקולד קוקוס
אוהבים עוגות גבינה? כדי שתתחילו לגוון, קבלו מתכון מוצלח לעוגת גבינה ושקדים בשילוב של חטיפי שוקולד וקוקוס המקשטים אותה ויוצרים מראה מיוחד יותר לעוגה יוקרתית ומושלמת
מתכון לעוגת גבינה שקדים עם חטיפי שוקולד קוקוס
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 70 דקות.
המצרכים לעוגת גבינה שקדים עם חטיפי שוקולד קוקוס:
מידות אוניברסליות
לשכבת בסיס פריך מרציפני:
- 60 גרם קוביות חמאה קרה
- 80 גרם סוכר
- 100 גרם אבקת שקדים טחונים
- 100 גרם פרוסות שקדים מולבנים
- 20 גרם קוקוס
- 2 כפות קמח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- חלמון
למילוי הגבינות:
- 300 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 100 גרם סוכר
- סוכר וניל
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קמח
לפיזור מעל העוגה:
- 120 גרם שקדים פרוסים
- 1/3 כוס סירופ סוכר חם (מים וסוכר באותה כמות, מרתיחים על האש עד לסמיכות קלה)
לחטיף קוקוס לקישוטים עליונים:
- 75 גרם שוקולד מריר
- 80 גרם שמנת מתוקה
- 2 גרם קפה נמס מגורען
- 25 גרם ליקר שוקולד
- 85 גרם קוקוס
אופן ההכנת לעוגת גבינה שקדים עם חטיפי שוקולד קוקוס :
הכנת בצק בסיס מרציפני:
- במעבד מזון הכניסו את כל המצרכים לבצק מלבד החלמון ועבדו עד לקבלת תערובת פירורית. הוסיפו את החלמון ועבדו היטב עד לקבלת מרקם של מרציפן.
- שטחו את הבצק בתוך רינג מרובע בגודל 22 סנטימטר והכניסו להקפאה.
הכנת מילוי הגבינות:
- בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית את הגבינות, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.
- הוסיפו ביצה אחר ביצה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- הוסיפו את הקמח והאינסטנט וניל בהדרגה והמשיכו לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- חממו תנור ל 160 מעלות, הוציאו את בסיס המרציפני מהמקפיא וצקו עליו את מלית הגבינות, הכניסו לתנור החם למשך כשעה.
- פזרו מעל העוגה את השקדים הפרוסים לאחר שערבבתם אותם עם הסירופ והמשיכו לאפות עוד כ10 דקות.
- כבו את התנור והשאירו בו את העוגה עד להצטננות.
הכנת חטיף הקוקוס לקישוט:
- את הקוקוס טחנו במעבד מזון שיהיה דק יותר (אופציונלי)
- בסיר על להבה בינונית המיסו את השוקולד מריר יחד עם שמנת מתוקה, הוסיפו קפה נמס וליקר שוקולד ובשלו מספר דקות.
- הנמיכו את האש למינימום והוסיפו את הקוקוס לתערובת השוקולד, בשלו תוך כדי ערבוב תמידי עוד מספר דקות.
- צננו מעט את המסה ומלאו אותה בתבניות הסיליקון בעודה חמה, הכניסו להקפאה לפני חילוץ.
- קשטו את העוגה לפי טעמכם אבל העוגה יפה גם כפי שהיא.
המתכון מאת: שחר שולמית.