דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לטנזיה מושלמת – תבשיל פירות יבשים ברוטב מתקתק
מתכון מעולה לכבוד טו' בשבט, תבשיל פירות יבשים עם שומשום, אגוזים ושקדים המתובלים בסילאן, סוכר חום ובצל מטוגן, שיוצרים יחדיו רוטב עסיסי לתבשיל מוצלח במיוחד בטעם מתקתק
מתכון לטנזיה מושלמת – תבשיל פירות יבשים ברוטב מתקתק /מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים לטנזיה מושלמת – תבשיל פירות יבשים ברוטב מתקתק:
- 300 גרם שזיפים
- 300 גרם משמשים
- 150 גרם צימוקים
- 100 גרם חמוציות
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1 כוס אגוזי מלך
- מעט שומשום
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 כוסות מים
- פלפל לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סילאן
אופן ההכנה לטנזיה מושלמת – תבשיל פירות יבשים ברוטב מתקתק:
- השרו את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והחמוציות במי סודה, למשך שעתיים לפחות לפני הבישול.
- במחבת טגנו קלות את השקדים הפרוסים עם אגוזי המלך והשומשום במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב תמידי.
הכנת הרוטב:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצלים עד להזהבה, סננו היטב את הפירות מהסודה והוסיפו אותם לבצל, ערבבו קלות.
- בקערית ערבבו היטב מים, פלפל לבן, סוכר חום וסילאן עד לקבלת רוטב חלק.
- שפכו אותו מעל לפירות היבשים, ערבבו קלות וכסו את המחבת עד לצמצום הנוזלים
- לקראת סוף הבישול הוסיפו את השקדים והאגוזים והמשיכו לבשל ללא מכסה עוד מספר דקות.
- ניתן לפזר מלמעלה מעט שומשום.
בהצלחה רבה ובתאבון