מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחמניות אצבע במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים

לכבוד טו' בשבט מפנקים עם ארוחת צהרים מושלמת ועסיסית במיוחד, מתכון ללחמניות עננים רכות ומעולות, בתוספת מילוי של חזה עוף עם ערמונים ופטריות ברוטב אסייתי וטעים • לחמניות כאלה לא טעמתם

מתכון ללחמניות אצבע במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים

מתכון ללחמניות אצבע במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 20 דקות. זמן בישול: 25 דקות.

המצרכים ללחמניות אצבע במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים:

לבצק הלחמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1 כף מלח

2 כפות קורנפלור

1/2 כף משפר אפיה - מומלץ

2-1/2 כוסות מים פושרים

למילוי חזה העוף, ערמונים ופטריות:

2 בצלים גדולים קצוצים

800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

3 שיני שום כתוש

1 כף פפריקה מתוקה

1 סלסלת פיטריות חתוכות

1 שקית ערמונים בוואקום

1 כף סוכר חום

1 כפית סוכר לבן

2 כפות רוטב טריאקי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות צ'לי מתוק

מעט כורכום

פלפל שחור

מלח

שמן

אופן ההכנה ללחמניות אצבע במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים:

הכנת הלחמניות:

בקערה הכניסו את השמרים עם כף קמח והסוכר ו1 כוס מים פושרים וערבבו היטב, הביאו להמסת השמרים והוסיפו את יתר המצרכים, לושו היטב עד לקבלת ללוש לבצק אחיד

הניחו מכוסה והתפיחו עד להכפלת הנפח במשך כשעה , לושו שוב והתפיחו שנית במשך 20 דקות.

חלקו את הבצק ל-15 כדורים, רדדו כל כדור למלבן ארוך ודק וגלגלו לאורך לרולדה קטנה.

הברישו בחלמון ופזרו שומשום

הכניסו לתנור שחומם מראש על  180° למשך כעשרים דקות.

הוציאו מהתנור וכסו במגבת.

הכנת מילוי חזה עוף פטריות וערמונים ברוטב אסייתי:

חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו סוכר, פפריקה ומעט מים וערבבו

הכניסו את קוביות חזה העוף והשום וערבבו, בשלו במשך כ 5 דקות על אש גבוהה.

הוסיפו את הרטבים והתבלינים, הפטריות והערמונים, פזרו כוסברה והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-25 דקות.

פתחו את הלחמנייה מלאו אותה בחזה העוף והערמונים, ותתענגו על הטעם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art