מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחטיפי פיצוחים ושיבולת שועל

במיוחד לכבוד ט"ו בשבט, לפניכם מתכון לחטיפים אהובים וטעימים במיוחד, המלאים בכל טוב, בתוספת פיצוחים, חמוציות, ומשמשים יבשים, המשתלבים יחדיו עם רוטב הדבש והטחינה ויוצרים ממתק טעים ובריא

מתכון לחטיפי פיצוחים ושיבולת שועל

מתכון לחטיפי פיצוחים ושיבולת שועל

זמן ההכנה: 40 דקות.

המצרכים לחטיפי פיצוחים ושיבולת שועל:

  • 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל
  • 1 כוס שומשום
  • 1 כוס חמוציות
  • 150 גר' פיסטוקים קלופים
  • 1 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 1 כוס שקדים שלמים
  • 100 גר' גרעיני חמנייה קלופים
  • 100 גר' גרעיני דלעת קלופים
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה לחטיפי פיצוחים ושיבולת שועל:

  1. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את פתיתי השיבולת שועל, השקדים, גרעיני החמנייה, פיסטוקים, גרעיני הדלעת והשומשום,
  2. מערבבים מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 15 דקות, כאשר כל מספר דקות ערבבו בעזרת כף את הפיצוחים.
  3. הוציאו מהתנור והעבירו לקערה, הוסיפו את המשמשים והחמוציות ומערבבים היטב.
  4. בסיר נפרד הכניסו את הדבש והטחינה והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  5. שפכו את רוטב הדבש עם הטחינה על קערת הפיצוחים וערבבו היטב, עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה.
  6. שפכו את עיסת הפיצוחים לתבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה ושטחו היטב. הניחו מלמעלה נייר אפייה נוסף ורדדו מלמעלה עם מערוך לקבלת תערובת הדוקה היטב.
  7. קררו במשך 30 דקות, וחיתכו בעזרת סכין חדה וחלקה לריבועים בינוניים, מידי פעם הרטיבו את הסכין כיוון שזה נדבק.
  8. הכניסו להקפאה במשך כשעה. העבירו לקופסא והקפיאו עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון,

המתכון מאת: הודיה חמד

 

 צבע אדום

art