ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לתבשיל תפוחי אדמה ואורז צהוב
ארוחת צהרים מגוונת, פשוטה וטעימה במיוחד, שהילדים יאהבו וגם אתם, קבלו מתכון לתבשיל אורז צהוב ותפוחי אדמה מושלמים היוצאים שרופים מעט ונותנים את הטעם והצבע המיוחד לסעודה מושלמת, תוכלו להגיש אותו לצד שניצלים או כל מאכל אהוב
מתכון לתבשיל תפוחי אדמה ואורז צהוב
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 45 דקות.
המצרכים לתבשיל תפוחי אדמה ואורז צהוב:
לתפוחי אדמה:
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לעיגולים דקים.
- שמן לטיגון
- 1 בצל מגורד
- 1 גזר קלוף ומגורד
- 1 כף כמון
- 1 כף כורכום
- מלח
- פלפל שחור
לאורז:
- 3 כוסות אורז
- 6 כוסות מים
- כמון
- מלח
- כורכום
- מעט שמן
לתבשיל האורז ותפוחי האדמה:
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה לתבשיל תפוחי אדמה ואורז צהוב:
הכנת תפוחי האדמה:
- חממו סיר עם מעט שמן והניחו את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית הסיר, הוסיפו את הבצל והגזר המגורדים, ותבלו בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור וערבבו מעט.
- טגנו במשך 20 - 25 דקות עד לטיגון מלא של תפוחי האדמה.
הכנת האורז:
- בסיר נוסף הכניסו את כל המצרכים לאורז וערבבו, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך 25 דקות. עד לבישול מלא של האורז.
הרכבת תבשיל האורז ותפוחי האדמה:
- שפכו את האורז המוכן לתוך הסיר עם תפוחי האדמה והוסיפו מלמעלה 1/4 כוס שמן, כסו את הסיר ובשלו על אש גבוהה עד לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו עוד כחצי שעה, לאח"מ כבו את האש והפכו את הסיר על קערת ההגשה כך שתפוחי האדמה יהיו מלמעלה,
- הגישו לצד שניצלים או כל מאכל אהוב.
המתכון מאת: הודיה חמד