מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים

מרק מושלם וטעים במיוחד, בתוספת קציצות קובה ביתיות במילוי בשר • מתאים כארוחת צהרים לכל ימי החורף הגשומים או סתם יום קריר כשמתחשק להתחמם עם ארוחה חמה

מתכון למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים

מתכון לקובה חמוסטה עם סלרי וקישואים / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 30 דקות.

המצרכים למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים:

לקובה:

  • 3.5 כוסות סולת
  • 1/4 כוס בורגול
  • מלח
  • מעט שמן
  • 1.5 כוסות מים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר
  • 1 בצל בינוני מגורד
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • מעט כמון

למרק:

  • 1 בצל קצוץ
  • עלי סלרי קצוצים
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • מים עד 3/4 מהסיר
  • פלפל שחור
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה למרק קובה חמוסטה עם סלרי וקישואים:

הכנת הקובה:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק עדיין ייבש יש להוסיף מעט מים ) יש לעבוד בידיים רטובות בעת מילוי הקובה.

הכנת המילוי:

  1. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הבשר ויתר המצרכים וטגנו במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להשחמה.
  2. מלאו את בצק הקובה במילוי הבשר והניחו בצד.

הכנת המרק:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה הוסיפו את הסלרי והקישואים וערבבו היטב, טגנו במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה, תבלו במלח, פלפל שחור והוסיפו את הלימונים הסחוטים. וערבבו.
  3. הביאו לרתיחה והוסיפו את הקובה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך 30 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

 צבע אדום

art