עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
משרד הבריאות: התחלואה הקשה בנשים - תוצאה של המוטציה
בבדיקות דיגום שערך מספר הבריאות נמצא כי התחלואה הקשה בקרב הנשים ההרות בתקופה האחרונה נובעת מהמוטציה הבריטית שהתפשטה מאוד בישראל | בשבוע שעבר הוחלט כי נשים הרות מקבלות תיעדוף בחיסונים
לאור העלייה המדאיגה במספר הנשים ההרות שמאושפזות במצב קשה לאחר שחלו בקורונה, משרד הבריאות יזם בדיקות דיגום לנשים וב-6 מתוך שבע בדיקות שהתקבלו אותרה המוטציה הבריטית, מה שעשוי להסביר את התחלואה הקשה.
מוקדם יותר היום דיווחנו כי ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר כי המוטציה הבריטית לא רק מדביקה מהר יותר אלא היא אף קטלנית יותר ב-30%.
ממשרד הבריאות נמסר כי "לאור עליה בשבועות האחרונים בתחלואה קשה וקריטית של נשים הרות יזם משרד הבריאות דיגום לצורך ריצוף של הנשים ההרות המאושפזות כעת. למעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות הגיעו עד כה 10 דגימות. ב-6 מתוך 7 בהן הסתיים תהליך הריצוף, אותר הוראינט האנגלי".
נזכיר, כי לאור עלייה במספר נשים הרות עם תחלואת קורונה קשה, פנה בשבוע שעבר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, למועצה הלאומית למחלות נשים ולפריון ולוועדת התיעדוף בראשות ד"ר בעז לב, במטרה לבחון את האפשרות לאשר לנשים בהריון להתחסן.
לאחר הדיון בקרב המומחים, וועדת התיעדוף גיבשה הצעתה לנשים הרות שמעוניינות להתחסן. הוועדה מדגישה את הצורך בשמירת מרחק ומסיכה במיוחד בקרב נשים הרות.
כמו כן, הוועדה ממליצה לנשים בהריון הנמצאות בחשיפה גבוהה לציבור או שיש להן מחלות רקע - להתחסן במהלך ההיריון כדי למנוע תחלואה עם סבירות יותר גבוהה לסיבוכי הקורונה. אצל נשים בהריון אשר נדבקות וחולות מנגיף הקורונה, יש שכיחות גבוהה יותר למופע קשה של המחלה, מאשר באוכלוסיית גיל דומה. מכאן הצורך לזהירות יתר בשמירת מרחק ובעטיית מסיכה.
במשרד הבריאות ציינו כי "לדעת מומחים אין כל מנגנון ביולוגי המסביר אפשרות של פגיעה באם או בעובר. אצל נשים שחוסנו מבלי שהיו ערות לכך שהן בהיריון לא נצפו במהלך ההיריון תופעות חריגות יותר מאשר אצל אוכלוסייה מקבילה שלא חוסנה. כמובן שההחלטה היא בידיי האישה ההרה ואם תחליט להתחסן תוכל לקבל את החיסון באמצעות קופת החולים בה מבוטחת".
במשרד הבריאות המליצו כי "נשים בהריון הנמצאות בחשיפה גבוהה לציבור או שיש להן מחלות רקע - מומלץ שתתחסנה במהלך ההיריון כדי למנוע תחלואה עם סבירות יותר גבוהה לסיבוכי הקורונה. נשים שאינן בסיכון יתר ישקלו את החלטתן על פי הפרסומים של משרד הבריאות".
בשבוע שעבר יותר דווח לראשונה ב'בחדרי' כי בעקבות מצבן הקשה של עשר נשים בהריון שאושפזו בבתי החולים בימים האחרונים לאחר שנדבקו בקורונה כמו גם מספר נערים צעירים שחלו בקורונה ואושפזו במצב קשה גם הם, גורם בכיר במערך הקורונה עמו שוחחנו טוען בשיחה ל'בחדרי' כי לכאורה יש קשר ישיר בין המוטציה לכך שצעירים נפגעים במצב קשה.
"אל תצטט אותי בשמי", הוא אמר "כי זה לא מאובחן עדיין, אבל אנחנו רואים בגל הזה תופעה שלא נראתה כמוה בגלים הקודמים, הן בשיאי החולים במצב קשה והן בהידרדרות במצבם של צעירים. אני רואה בכך קשר ישיר למוטציה ואנחנו עכשיו בודקים אם זה אכן כך ואם כן - איזו מהמוטציות היא הגורמת לתחלואה הקשה".
לדבריו, "אנשים מפחדים להתחסן בגלל כמה פושעים שהחליטו לצאת נגד החיסונים והם לא מבינים שבכך שהם לא מתחסנים הם עלולים לגרום לעצמם נזק בלתי הפיך עד כדי מוות. קורונה זו כבר לא מחלה של מבוגרים. תעשו סיבוב במחלקות הקורונה, תראו את האנשים משוועים לטיפת אוויר, את הצוות הרפואי הקורס תחת העומס ואת הנפטרים, תעשו חסד עם עצמכם, אני מתחנן, לכו להתחסן".