מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה

מנה עיקרית מיוחדת עם ארטישוק במילוי של תערובת בשר מוצלחת וטעימה, בשילוב של רוטב אפונה וקוביות כרפס עסיסי, מתאים לכל ארוחה חגיגית או לצהרים מושקע יותר

מתכון לארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה

מתכון לארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 45 דקות.

המצרכים לארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה:

1 שקית תחתיות ארטישוק קפוא

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום כתוש
  • 3 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה / פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1/4 כפית תבלין משייה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מעט אבקת מרק 
  • מעט מלח

לרוטב אפונה:

  • 1/2 שקית אפונה עדינה קפואה
  • 3 גבעולי כרפס
  • 5-6 שיני שום כתוש
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כף אבקת מרק
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן
  • מים

 אופן ההכנה לארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה:

הכנת מילוי הבשר:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הרוטב:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה  
  2. הוסיפו את השום והכורכום וטגנו מעט, הוסיפו 2 כוסות מים
  3. הכניסו את האפונה, הלימון והכרפס, תבלו והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ30 דקות בסיר מכוסה.

הכנת הארטישוק:

  1. מלאו את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר להטבילו בקמח ולאחר מכן בביצה
  2. חממו מחבת עם שמן עמוק וטגנו את הארטישוק הממולא משני הצדדים
  3. הכניסו את הארטישוק המטוגנים לתוך הסיר עם הרוטב והוסיפו מים עד לכיסוי.
  4. מהבשר שנותר צרו קציצות והכניסו לסיר.
  5. בשלו על אש גבוהה עם סיר פתוח עד לצמצום נוזלים
  6. הגישו לצד אורז לבן או קוסקוס

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art