מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד

פטיפור יוקרתי וחגיגי שתוכלו להכין בעצמכם | עשוי משכבת בסיס של עוגייה שוקולדית ומעליה שומשומית ופצפוצי שוקולד המוצמדים בעזרת גנאש שוקלדי עסיסי וטעים, יוצרים יחדיו קינוח מרשים במיוחד

מתכון לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד

מתכון לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד:

מידות אוניברסליות

לעוגיות בסיס שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 420 גרם קמח
  • 20 גרם קקאו
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה לפרווה)
  • 2 ביצים גודל לארג'

לשומשומיות ופצפוצי שוקולד:

  • 3 חלבונים מביצים לארג'
  • 60 גרם סוכר
  • סוכר וניל
  • 400 גרם שומשום
  • 100 גרם פיצפוצי שוקולד קטנטנים

לגנאש שוקולד:

  • 30 גרם שוקולד מריר יחד עם
  • 30 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנת לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד:

הכנת עוגיות בסיס שוקולד:

  1. המיסו בבן מרי את השוקולד המריר והניחו בצד.
  2. במעבד מזון הכניסו את כל החומרים מלבד הביצים וערבלו עד למראה פירורי, הוסיפו את הביצים והשוקולד המומס וערבלו היטב עד לאיחוד...
  3. רדדו את הבצק על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון מקומח לעובי של 1/2 סנטימטר והקפיאו במשך כשעה...
  4. חממו תנור לחום של 170 מעלות, הוציאו את הבצק מהמקפיא וקירצו את הצורה הרצויה בעזרת קורצן, והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה, הכניסו לאפיה במשך כרבע שעה עד להזהבה.
  5. הוציאו מהתנור וצננו. (הנמיכו את התנור לחום של 170 מעלות והשאירו פועל בעבור אפיית השומשומיות.)

הכנת השומשומיות:

  1. בקערה גדולה הכניסו את החלבונים וטרפו היטב בעזרת מטרפה ידנית  הוסיפו בהדרגה את הסוכרים, השומשום ופצפוצי השוקולד תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מלאו תבנית סיליקון מלבנית או כל צורה שיש ברשותכם והכניסו לתנור  למשך כרבע שעה.
  3. הוציאו מהתנור וצננו היטב, חלצו מתבנית הסיליקון את הסומשומיות והצמידו אותן לעוגיות השוקולד בעזרת גנאש או ממרח שוקולד כלשהו.

הכנת הגנאש:

  1. המיסו יחד במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. צננו מעט את הגנאש לפני השימוש בו, הצמידו איתו את עוגיות הבסיס לשומשומיות (מה שנשאר מהגנאש ניתן להקפיא לשימושים נוספים )

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית...

 

 

 צבע אדום

art