׳כאן 11׳: בישראל סבורים כי הופעל לחץ על הוצאת צווי המעצר לנתניהו וגלנט לפני כהונת טראמפ. גורם ישראלי רשמי: הצווים הם אירוע פוליטי.
מתכון לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד
פטיפור יוקרתי וחגיגי שתוכלו להכין בעצמכם | עשוי משכבת בסיס של עוגייה שוקולדית ומעליה שומשומית ופצפוצי שוקולד המוצמדים בעזרת גנאש שוקלדי עסיסי וטעים, יוצרים יחדיו קינוח מרשים במיוחד
מתכון לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד:
מידות אוניברסליות
לעוגיות בסיס שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 420 גרם קמח
- 20 גרם קקאו
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה לפרווה)
- 2 ביצים גודל לארג'
לשומשומיות ופצפוצי שוקולד:
- 3 חלבונים מביצים לארג'
- 60 גרם סוכר
- סוכר וניל
- 400 גרם שומשום
- 100 גרם פיצפוצי שוקולד קטנטנים
לגנאש שוקולד:
- 30 גרם שוקולד מריר יחד עם
- 30 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנת לפטיפור שומשומיות ועוגיות שוקולד:
הכנת עוגיות בסיס שוקולד:
- המיסו בבן מרי את השוקולד המריר והניחו בצד.
- במעבד מזון הכניסו את כל החומרים מלבד הביצים וערבלו עד למראה פירורי, הוסיפו את הביצים והשוקולד המומס וערבלו היטב עד לאיחוד...
- רדדו את הבצק על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון מקומח לעובי של 1/2 סנטימטר והקפיאו במשך כשעה...
- חממו תנור לחום של 170 מעלות, הוציאו את הבצק מהמקפיא וקירצו את הצורה הרצויה בעזרת קורצן, והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה, הכניסו לאפיה במשך כרבע שעה עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור וצננו. (הנמיכו את התנור לחום של 170 מעלות והשאירו פועל בעבור אפיית השומשומיות.)
הכנת השומשומיות:
- בקערה גדולה הכניסו את החלבונים וטרפו היטב בעזרת מטרפה ידנית הוסיפו בהדרגה את הסוכרים, השומשום ופצפוצי השוקולד תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מלאו תבנית סיליקון מלבנית או כל צורה שיש ברשותכם והכניסו לתנור למשך כרבע שעה.
- הוציאו מהתנור וצננו היטב, חלצו מתבנית הסיליקון את הסומשומיות והצמידו אותן לעוגיות השוקולד בעזרת גנאש או ממרח שוקולד כלשהו.
הכנת הגנאש:
- המיסו יחד במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- צננו מעט את הגנאש לפני השימוש בו, הצמידו איתו את עוגיות הבסיס לשומשומיות (מה שנשאר מהגנאש ניתן להקפיא לשימושים נוספים )
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שחר שולמית...