עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים
שילוב תפוחי האדמה עם בטטה ובצלי שאלוט, גזרים פטריות ושזיפים היוצרים מאכל מכובד ומפנק במיוחד עם עוף במירנדה עסיסית הנאפים יחדיו בתנור ומקבלים קראסט טעים ומוצלח
מתכון לעוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 90 דקות.
המצרכים לעוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- עוף שלם או מחולק
- תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 1 בטטה פרוסה לחתיכות עבות
- גזרים חתוכים לפרוסות עבות
- בצלי שאלוט או בצל לבן חתוך
- ראש שיני שום
- סלסלת פיטריות
- שזיפים מיובשים
למרינדה:
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף גריל עוף
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לעוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים:
- הניחו בתבנית את העוף עם הירקות והשזיפים.
- בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים למירנדה עד לקבלת רוטב אחיד.
- שפכו את הרוטב על העוף והירקות וערבבו קלות.
- כסו את המגש בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כשעה.
- הוציאו את הכיסוי והכניסו לתנור לעוד חצי שעה עד להשחמה יפה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון