מבזקים +
תל אביב 11°c
באר שבע 9°c
חיפה 13°c
ירושלים 6°c
בית שמש 7°c
בני ברק 32°c
אשדוד 11°c
כ"ו חשון התשפ"ה | 27.11.2024
תל אביב 11°c
באר שבע 9°c
חיפה 13°c
ירושלים 6°c
בית שמש 7°c
בני ברק 32°c
אשדוד 11°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות קפה עם קרם קוקוס

מתכון מוצלח לעוגה פרווה שתתאים לכל ארוחה | עוגת שכבות קפה בשילוב של קרם קוקוס מושלם ובזילוף גנאש שוקולד מלמעלה, יתן לכם יוקרה ומכובדות כקינוח לכל אירוע חגיגי

מתכון לעוגת שכבות קפה עם קרם קוקוס

מתכון לעוגת שכבות קפה עם קרם קוקוס

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לעוגת שכבות קפה עם קרם קוקוס:

לשכבת הבצק הפריך:

  • 100 גר' חמאה או מחמאה מומסת
  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 2 סוכר ווניל

לשכבה השניה:

  • ממרח תמרים / ממרח שוקולד

לשכבת הקוקוס:

  • 5 חלבונים
  • 4 כוסות קוקוס
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפיות נס קפה

לזילוף הגנאש:

  • 1 קצפת ריץ'
  • 100 גר' שוקולד

אופן ההכנה עוגת שכבות קפה עם קרם קוקוס:

הכנת בצק פריך:

  1. בקערה ערבלו את הביצים עם הסוכר והחמאה, הוסיפו תוך כדי ערבוב את אבקת האפיה והקמח, וערבלו עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. ניתן לערבב בעזרת הידיים.
  2. שטחו את הבצק על תבנית אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

הכנת שכבת הקוקוס:

  1. הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף לבן והוסיפו בהדרגה את הסוכר, הוסיפו באיטיות את הנס קפה והקציפו עד לקבלת קצף אחיד וטוב. המשיכו להקציף באיטיות והוסיפו את הקוקוס בהדרגה, הקציפו על לקבלת מרקם אחיד.

הרכבת העוגה:

  1. מרחו על הבצק פריך את ממרח התמרים או השוקולד ומעליו שפכו את קרם הקוקוס שהכנתם ושטחו.
  2. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 30 דקות עד להזהבה נאה.
  3. הוציאו מהתנור וצננו.

הכנת זילוף הגנאש:

  1. חממו במיקרוגל את הריץ עם השוקולד המריר וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  2. הכניסו לשקית זילוף וזלפו פסים.
  3. הכניסו את העוגה לקירור עד להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: רותי ליברמן

 

 צבע אדום

art