עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למרק פטריות עם גריסים
מה יותר טעים ממרק חמים בתקופת החורף, מרק מושקע ומלא בכל טוב שיפתח לכם את התאבון | מרק פטריות עם גריסים בתוספת קוביות גזר ובצל הנותנים טעם משובח יותר למרק מוצלח
מתכון למרק פטריות עם גריסים / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים למרק פטריות עם גריסים:
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה קמח
- 1.5 סלסלות פטריות פרוסות
- 1/3 כוס גריסי פנינה, שטופים
- 10 כוסות מים רותחים.
לתיבול:
- 1.5 כפות אבקת מרק
- מלח
- כורכום
- פלפל לבן
אופן הכנה למרק פטריות עם גריסים:
- חממו סיר עם מעט שמן זית, הביאו לרתיחה, והנמיכו את האש, טגנו את הבצל, הגזר והשום עד לריכוך במשך 2-3 דקות.
- הוסיפו את הקמח וערבבו בעדינות עד לקבלת מרקם חלק
- הוסיפו את הפטריות לסיר והמשיכו לערבב בעדינות
- הוסיפו גם את המים הרותחים, אבקת המרק והגריסים ותבלו במלח, כורכום, פלפל לבן וערבבו היטב. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
- בשלו בסיר מכוסה במשך 30 דקות או עד שהגריסים מתרככים.
בהצלחה רבה ובתאבון