ניר דבורי: דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי לתושבי דרום לבנון: "עם כניסת הסכם הפסקת האש, צה"ל ממשיך להיות ערוך בעמדותיו. אין לנוע לכיוון הכפרים אותם צה"ל פינה. אנו נעדכן על המועד הבטוח לשוב לבתיכם".
מתכון למוקפץ ירקות ברוטב מתקתק
מוקפץ מלא בכל טוב שישדרג לכם כל ארוחה, צבעוני וססגוני בתיבול של טריאקי, סילאן ושומשום, הנותנים את הטעם המתקתק למוקפץ ירקות מוצלח וטעים במיוחד
מתכון למוקפץ ירקות ברוטב מתקתק / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים למוקפץ ירקות ברוטב מתקתק:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
- 1 כוס שעועית ירוקה דקה
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
- 1 בטטה חתוכה לרצועות
- 1 חציל חתוך לרצועות
- 1 קישוא חתוך לרצועות
- 1 חבילת פטריות טריות. פרוסות
לתיבול:
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כף סילאן
- מלח
- מעט טימין
- שומשום
אופן ההכנה למוקפץ ירקות ברוטב מתקתק:
- חממו מחבת או סיר רחב עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה.
- הוסיפו את יתר הירקות וערבבו.
- טגנו הכל יחד במשך מספר דקות וכסו את הסיר/המחבת עד לאידוי הירקות במשך 15 דקות.
- הוסיפו את המצרכים לתיבול וערבבו היטב ובעדינות
- כסו עד לקבלת מרקם מאודה ורך, במשך 15 דקות נוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון.