עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לקינוח פצצת שוקולד
קינוחי כוסות פרווה שתקצרו עליהן מלא מחמאות, קינוח מתוק של מוס שוקולד אוורירי עם שכבת בסיס מעניינת של פצפוצי אורז המצופים בשוקולד ובציפוי שוקולדי חלק וטעים, ממש פצצת שוקולד
מתכון לקינוח פצצת שוקולד
זמן ההכנה: 25 דקות.
המצרכים לקינוח פצצת שוקולד:
לתחתית:
- 4 כוסות פצפוצי אורז
- 200 גר' שוקולד מריר (2 חבילות)
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1 כף ממרח שוקולד
למוס:
- 150 גרם שוקולד מריר מומס
- 500 מל ריצ'
לשוקולד למעלה:
- 50 גרם שוקולד מומס
- 1 כף ממרח שוקולד
- כל קישוט שאוהבים
אופן ההכנה לקינוח פצצת שוקולד:
הכנת התחתית:
- המיסו במיקרוגל או על האש את השוקולד עם חמאת הבוטנים וממרח השוקולד וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- הוסיפו את פצפוצי האורז וערבבו היטב.
- צקו לכוסיות מפינס או ח"פ, כף וחצי מפצפוצי האורז ושטחו.
הכנת המוס:
- הקציפו את הריצ' עד לקבלת קצף עדין, הוסיפו את השוקולד המומס והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
- זלפו לתוך הכוסיות, על שכבת פצפוצי האורז מהקצפת, ושטחו.
הכנת השוקולד:
- ערבבו את השוקולד המומס עם ממרח השוקולד, שפכו על המוס בכוסיות ושטחו.
- קשטו בכחל קישוט אהוב והכניסו להקפאה למשך הלילה.
- חלצו את הקינוח לאחר לילה במקפיא.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: מיכל ריינהולד