מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללזניה בשרית עם בטטה וחציל

מנה עיקרית מעניינית ומקורית של לזניה במילוי בשר, חצילים ובטטה ברוטב אדום ועסיסי ובתיבול מושלם שלא תפסיקו לקבל מחמאות, אז קדימה תתחילו להכין

מתכון ללזניה בשרית עם בטטה וחציל

מתכון ללזניה בשרית עם בטטה וחציל

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

מצרכים ללזניה בשרית עם בטטה וחציל:

  • 1 חבילת דפי לזניה
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לרצועות
  • 1 חציל פרוס

לבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר
  • כמון
  • מעט שאטה
  • אגוז מוסקט
  • אבקת מרק
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט קינמון ובהרט

לרוטב:

כמות המרכיבים של הרוטב יחסי לגודל הלזניה

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות או רצועות
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט סוכר
  • אבקת מרק עוף
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה ללזניה בשרית עם בטטה וחציל:

  1. חממו מחבת עם מעט שמן, טגנו את הבצל, הגזר והגמבה חתוכה, טגנו במשך 7 דקות.
  2. הוסיפו את העגבנייה, השום והתבלינים ערבבו היטב והוסיפו רסק עגבניות
  3. טגנו במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב תמידי והוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
  4. סגרו את הסיר ובשלו במשך 20 דקות .
  5. על מחבת נפרדת עם מעט שמן. טגנו את הבטטה והחצילים עד להשחמה והוציאו על נייר סופג.

הכנת הבשר:

  1. בקערה הכניסו את הבשר הטחון עם התבלינים וערבבו היטב.

הרכבת הלזניה:

  1. הניחו את הלזניה בתבנית משומנת וכסו בשכבה של רוטב, עליה שכבה של בטטה ומעל בטטה שכבת בשר בקר טחון
  2. כסו את כל זה עם שכבה של לזניה ומעל זה עוד סדרת השכבות רק במקום בטטה שכבת חצילים.
  3. את השכבה הכי עליונה של הלזניה כסו רק עם הרוטב האדום .
  4. אפשר להוסיף זיתים מלמעלה
  5. כסו את התבנית עם נייר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש על 180עד 200 מעלות למשך 30 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art