מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר

זית, הפרי המלכותי האוצר בתוכו לא רק שמן זך, אלא גם מסורות, סגנונות ועדות • במחווה לסגנון המרוקאי המכובד והעמוק סלט זיתים פיקנטי, קליל להכנה וקונה שביתה גם במטבח ההונגרי והפולני העקשן | הזיתים בטעמם האנין, הופכים  לסלט פתיחה שאי אפשר לדלג עליו • מתאים לנשנוש לצד מאפה כמו פיתה, ג'אבטה, לאפה, או חלת שבת פריכה

מתכון לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר

מתכון לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר

זמן ההכנה: 40 דקות

המצרכים סלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר:

  • 1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים (560 גרם)
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית חוויאג'
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה לסלט זיתים בניחוח מסורתי ועשיר:

  1. בכדי להוציא את המרירות הטבעית מהזיתים סננו אותם מהנוזלים,
  2. העבירו לסיר, כסו במים והביאו לרתיחה, לאחר דקה של רתיחה הורידו מהאש, צננו ותטעמו, בכדי לבדוק אם פגה המרירות המוכרת. אם המרירות עדיין לא פגה, חיזרו על הפעולה שנית.
  3. לאחר בישול הזיתים, הוציאו אותם לקערה, חיתכו את הבצל לרצועות דקות וקצרות וטגנו עם השמן של הזיתים. כשהבצל מזהיב הוסיפו את החוויאג', הכמון והמלח והמשיכו לטגן יחד.
  4. לאחר כדקה הוסיפו לתערובת הבצל את הזיתים, רסק העגבניות והמים וערבבו.
  5. בשלו את כל הרכיבים יחד על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות עד לקבלת תערובת סמיכה.
  6. נגיש את הזיתים בטמפרטורת החדר.

בהצלחה רבה ובתיאבון!

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

 

 צבע אדום

art