עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לשטרודל תפוחים, תמרים ושקדים
שטרודל נהדר מעלי פילו במילוי של תפוחים, תמרים ושקדים, בציפוי קריספי מיוחד המתאים כקינוח לכל ארוחה בשרית, מתוק ובריא עם מראה שישדרג לכם את ערב שבת
מתכון לשטרודל תפוחים, תמרים ושקדים
זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.
המצרכים לשטרודל תפוחים, תמרים ושקדים: (16 מנות/יחידות)
לבצק:
- 8 עלי פילו מופשרים
- 70 גרם מחמאה מומסת / (חמאה מומסת לחלבי)
המלית:
- 4 תפוחים קלופים ושטופים
- 10 תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות.
- 2/3 כוס סוכר
- 100 גר' שקדים טבעיים טחונים
- 1 כפית שטוח קינמון
הקישוט:
- 1/3 כוס פרוסות שקדים מולבנים פרוסים
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה לשטרודל תפוחים, תמרים ושקדים:
הכנת המלית:
- בקערה ערבבו היטב את כל חומרי המלית.
הכנת השטרודל:
- חממו תנור ל- 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
- הברישו עלה פילו במחמאה, הניחו עליו עלה נוסף והברישו גם אותו במחמאה. חיזרו על הפעולה עד העלה השמיני.
- הניחו את המלית בתלולית על השליש התחתון והמאורך של הבצק.
- קפלו פנימה את שולי הבצק משני קצוות המלית וגלגלו לרולדה מהודקת.
- הניחו בתבנית, הברישו במעט מחמאה ופזרו מעל פרוסות שקדים.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 25 דקות עד להשחמה נאה
- לאחר צינון השטרודל, הכניסו לקירור עד להגשה.
- בהגשה פזרו אבקת סוכר.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי