עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדגי טונה או מושט עם גרגירי חומוס ותפו״א
מתכון קל להכנה וטעים במיוחד של דגי טונה או מושט לבחירתכם בתוספת של תפוחי אדמה וגרגירי חומוס המוסיפים יוקרה למנת נדגים בסעודת השבת
מתכון לדגי טונה או מושט עם גרגירי חומוס ותפו״א
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן הבישול: 40 עד 60 דקות
המצרכים לדגי טונה או מושט עם גרגירי חומוס ותפו״א:
- דג טונה / מושט
- 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס
- תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
- שום בנדיבות
- שמן
- כוסברה קצוצה
- פטרוזיליה קצוצה
- כורכום
- מלח
- אבקת מרק עוף
- פלפל שחור גרוס
- מעט פפריקה מתוקה
- ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף
- 1 לימון סחוט
אופן ההכנה לדגי טונה או מושט עם גרגירי חומוס ותפו״א:
- חממו מחבת או סיר רחב עם שמן וטגנו את השום עד להשחמה, הוסיפו את התבלינים ויתר המצרכים מבלד הדגים,
- ערבבו היטב והביאו לרתיחה כאשר רותח הוסיפו את הדגים בזהירות אחד לצד השני ונענעו את הסחיר או המחבת עד שכל הדגים מקבלים את הרוטב
- הנמיכו את האש, כסו את הסיר, לדגי המושט בשלו כ40 עד 50 דקות.
- לדגי הטונה בשלו כשעה וחצי.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי