מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלה משודרגת במילוי בשר

חלה משודרגת ומעניינת במילוי בשר מתובל היטב, בציפוי של קצח ושומשום הנותנים תמיד את המראה והטעם המוצלח ביותר, ככה תפנקו בארוחה בשרית מושלמת

מתכון לחלה משודרגת במילוי בשר

מתכון לחלה משודרגת במילוי בשר

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לחלה משודרגת במילוי בשר:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3.5 כוסות מים פושרים

לבשר:

  • בשר טחון
  • מלח
  • פפריקה
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מעט שמן לטיגון

לציפוי:

  • ביצה
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה לחלה משודרגת במילוי בשר:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים לפי הסדר כאשר את הכוס האחרונה של המים הכניסו בהדרגה לפי הצורך, לושו היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה, בזמן הלישה לושו בידיים משומנות.
  2. כסו את קערת הבצק והניחו אותה בצד להתפחה במשך כשעה.

הכנת הבשר:

  1. תבלו את הבשר הטחון וערבבו היטב.
  2. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבשר תוך כדי ערבוב תמידי במשך 15 עד 20 דקות, לבישול הבשר.

הכנת החלה:

  1. רדדו בצק בעובי של 1.5 ס"מ והניחו על תחתית תבנית משומנת היטב, הניחו את הבצק כך שיישארו שוליים קצת שהתרוממו לגובה התבנית, הדקו היטב את הבצק לתבנית, ניתן לאפות בתבנית אנגליש קייק.
  2. הניחו על הבצק בתבנית חלק מהבשר. חשוב שיישארו השוליים יבשים ולא יגע בהם הבשר.
  3. הכינו חלה קלועה מהבצק והניחו אותה על הבשר שהנחתם בתבנית.
  4. צרו גומות בעזרת האצבעות בחלה הקלוע והניחו חתיכות בשר בתוכם.
  5. הברישו בביצה טרופה ופזרו קצח ושומשום.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במצב טורבו, למשך 20 עד 30 דקות. או עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: הודיה חמד

 

art

 צבע אדום