עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפילה סלמון שלם בעשבי תיבול
כשמכינים פילה דג שלם לסעודת השבת או לכל אירוע ביתי, זה מה שיגרום לכם לצאת קצת מהשגרה, לפתח את היצירתיות ופשוט להרגיש שפים במטבח הביתי שלכם | השף חיים בורנשטיין משדרג לכם את ערב שבת עם מתכון לפילה סלמון שלם ומרשים
מתכון לפילה סלמון שלם בעשבי תיבול
זמן ההכנה: 10 דקות. זמן אפייה: 30 דקות.
המצרכים לפילה סלמון שלם בעשבי תיבול:
- 1 פילה סלמון שלם טרי.
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 ענפי סלרי עם העלים קצוצים
- מעט טימין
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כף חרדל
- 1 לימון שלם סחוט
- שמן זית
- מלח דק
- פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה לפילה סלמון שלם בעשבי תיבול:
- בקערה הכניסו את עשבי התיבול, השום, מיץ הלימון, חרדל תבלינים ושמן וערבבו היטב עד לקבלת מרינדה טובה, תטעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
- הניחו את הפילה בתבנית עם נייר אפיה.
- את הדג עצמו חיתכו בצורת שתי וערב (כמו בתמונה) עד למחצית מגובה הדג. שלא יחתך עד הסוף רק לסמן בצורה כזאת שיהיה אפשרי להכניס בפנים חלק מהמרינדה
- בעדינות תעסו את הדג עם המרינדה, ווודאו שמרחתם על כל הדג.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 30 דקות.
טיפ מהשף: רוצים לשדרג את מראה הדג? צרו כדורים מנייר כסף והניחו אותם מתחת לדג באמצע כך שהדג יכסה את הכדורים ויתן תחושה כמו של גבעה, ובהגשה הדג יראה מרשים ויפה מאוד!
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שף חיים בורנשטיין.