עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למרק בתוספת קובה פרווה וחיטה
מתכון מעולה למרק חמים וטעים בתוספת קובה ביתי פרווה עם חיטה ותפוחי אדה בתיבול עצמי ומוצלח, ארוחה משביעה ומוצלחת ותשאיר לכם טעם טוב
מתכון למרק בתוספת קובה פרווה וחיטה
זמן הכנה: 35 דקות. זמן בישול: 60 עד 70 דקות.
המצרכים למרק בתוספת קובה פרווה וחיטה:
לקובה:
- 1 כוס סולת
- 1/2 כוס קמח
- שמן
- תבלינים לפי הטעם (לא הרבה)
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- מים רותחים
- אם רוצים יותר קובה ניתן להוסיף (היחס הוא על כל כוס סולת, חצי כוס קמח, השאר לפי העין)
למרק:
- 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
- חיטה מושרית וברורה
- שמן
- מים
- תבלינים
- כוסברה / פטרוזיליה / סלרי קצוצים דק
אופן ההכנה למרק בתוספת קובה פרווה וחיטה:
הכנת הקובה:
- בררו את הסולת, והכניסו לקערה הוסיפו קמח מנופה, שמן, תבלינים ואבקת אפיה, ערבבו היטב ואז הוסיפו באיטיות מים רותחים עד לקבלת עיסה נעימה.
- הניחו בצד למנוחה ובינתיים הכינו את המרק.
הכנת המרק:
- חממו סיר עם מעט שמן (לא להרתיח), הוסיפו פפריקה מתוקה אפשר גם גרוסה וטגנו אותה קלות.
- הוסיפו חיטה וקוביות תפוח אדמה והמשיכו לטגן, הוסיפו מים עד לגובה הרצוי.
- הכניסו פפריקה חריפה, כמון, כורכום, מעט קינמון ואבקת מרק.
- בינתיים בידיים רטובות או משומנות צרו עיגולי קובה קטנים מהעיסה.
- כשהמרק רותח, הוסיפו את הקובה ואחרי מספר דקות הנמיכו את הלהבה.
- בשלו במשך כשעה, ובדקו אם החיטה התבשלה היטב, הוסיפו את הירק הקצוץ ואחרי כמה דקות כבו את האש.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אחינועם רז