מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

מי מאיתנו אינו אוהב פסטה ברוטב אדום, אך כאשר היא משתלבת עם כדורי בשר המתובלים היטב, אין אחד שיפסח על המנה | ארוחת צהרים מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 40 דקות.

המצרכים לפסטה ברוטב עגבניות עם כדורי בשר:

1 שקית פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שטוחה תבלין לשווארמה
  • 4 שיני שום כתוש
  • מעט מלח
  • מעט אבקת מרק

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות גדושות רסק
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה )
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • כפית אבקת מרק
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לפסטה ברוטב עגבניות עם כדורי בשר:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה יפה.
  2. הוסיפו את הכורכום והשום וחממו כדקה, הוסיפו את הפפריקה וערבבו עוד דקה, הוסיפו חצי כוס מים וערבבו היטב.
  3. הוסיפו גם את הרסק והשחימו כ-5 דקות, הוסיפו עוד מים והביאו לרתיחה.
  4. הכינו מתערובת הבשר כדורים קטנים והכניסו לתוך הרוטב, חשוב לא לגעת בהם לפחות 10 דקות ראשונות עד שיתייצבו. המתינו עד לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו על להבה בנונית נמוכה במשך כחצי שעה עד 40 דקות,
  5. לאחר שהקציצות מוכנות העבירו אותן לקערה, כך שיישאר רק הרוטב בסיר.
  6. הכניסו את הפסטה לרוטב וערבבו היטב עד שהפסטה מקבלת את כל הרוטב.
  7. שפכו על הפסטה את הקציצות וערבבו קלות ובעדינות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art