מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפלפל ממולא באורז ובשר טחון

מתכון עם הרבה שלבי הכנה אך הטעם שתקבלו בסוף יהיה שווה את כל המאמץ | פלפלים ממולאים בתיבול יוצא דופן בבישול ואפיה הנותנים לפלפלים טעם מיוחד של 'על האש' • נסו ולא תפסיקו לאכול

מתכון לפלפל ממולא באורז ובשר טחון

מתכון לפלפל ממולא באורז ובשר טחון

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לפלפל ממולא באורז ובשר טחון:

5-6 פלפלים גדולים שטופים ומרוקנים מבפנים

לבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל מגורד
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מלח
  • גריל עוף
  • ראס אל חנות
  • תבלין לקציצות
  • מעט רוטב סויה

לאורז:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • כמון
  • מלח
  • מעט פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
  • מים עד 1/2 מגובה הסיר
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה לפלפל ממולא באורז ובשר טחון:

הכנת הבשר:

  1. בקערה הכניסו את כל המרכיבים לבשר וערבבו היטב
  2. חממו מחבט עם מעט שמן וטגנו את הבשר המתובל עד להשחמה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  3. כבו את האש והניחו בצד.

הכנת האורז:

  1. בסיר נפרד הכניסו את האורז עם המים, השמן והתבלינים וערבבו היטב, הניחו על האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות.

הכנת הפלפלים:

  1. ערבבו את האורז עם הבשר טחון עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מלאו את הפלפלים והניחו בצד.
  3. אם נותר לכם מהמילוי הוסיפו עוד פלפלים.

הכנת הרוטב והרכבת המנה:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  2. הוסיפו מים, רסק עגבניות ותבלינים וערבבו היטב.
  3. הכניסו את תפוחי האדמה וסדרו את הפלפלים אחד לצד השני בצורה מסודרת.
  4. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות.
  5. לאחר הבישול העבירו את הפלפלים ותפוחי האדמה לתבנית אפיה כסו אותה בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות. להשחמה יפה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

 צבע אדום

art