מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיש אנד צ'יפס מצופה בבלילה אוורירית

השף חיים בורנשטיין מבשל לכם ארוחה מוצלחת עם המנה הידועה של הפיש אנד צ'יפס, המזוהה עם המטבח הבריטי, אשר הפך כבר לשם דבר בכל העולם • דג המטוגן בשמן עמוק ומצופה בבלילה אוורירית וטעימה היוצרת ארוחה מושלמת ומוצלחת • מנה פשוטה, קלה להכנה וטעימה מאוד • נסו ותהנו.

מתכון לפיש אנד צ'יפס מצופה בבלילה אוורירית

מתכון לפיש אנד צ'יפס מצופה בבלילה אוורירית

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן טיגון: 4 עד 5 דקות

המצרכים לפיש אנד צ'יפס מצופה בבלילה אוורירית:

  • 1 ק'ג דג מפולט נקי מעור ועצמות.(עדיף דג שומני בורי/מוסר/לברק)
  • מיץ לימון
  • מלח גס
  • שמן זית

לבלילה:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות בירה לבנה או כוס סודה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה לפיש אנד צ'יפס מצופה בבלילה אוורירית:

  1. את הדג חיתכו לרצועות. והשרו אותן במלח ולימון ומעט שמן זית למשך כ 15 דקות. שטפו היטב וייבשו.
  2. בקערה ערבבו את כל חומרי הבלילה עד ליצירת בלילה אחידה וללא גושים בכלל, הכניסו למקרר למשך כחצי שעה.
  3. הוציאו מהמקרר, והטבילו את רצועות הדג בבלילה
  4. חממו מחבט עם שמן עמוק על חום בינוני ולא מידי רותח וטגנו משני הכיוונים על לקבלת צבע זהוב ויפה.
  5. טיפ מהשף:  חשוב מאוד לעבוד עם הבלילה כשהיא קרה ישר מהמקרר!
  6. הגישו לצד צ'יפס תפו"א שגם אותם הטבילו בבלילה לפני הטיגון, הוסיפו כל רוטב או מטבל והם יעשו את הארוחה מושלמת.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שף חיים בורנשטיין.

 

 

 צבע אדום

art