מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת סברינה עם קרם שמנת ואוכמניות

עוגת סברינה מוצלחת ובטעם שלא תוכלו לעמוד מנגד, הסירופ הנשפך מעליה נותן לה את הרכות המיוחדת בתוספת קרם הקצפת החלקלק היוצרים יחדיו את הטעם המושלם

מתכון לעוגת סברינה עם קרם שמנת ואוכמניות

מתכון לעוגת סברינה עם קרם שמנת ואוכמניות

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לעוגת סברינה עם קרם שמנת ואוכמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לעוגה:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן
  • 5 כפות מיץ תפוזים
  • 5 כפות קוקוס
  • 5 כפות סולת
  • 5 כפות קמח תופח

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות רום
  • 1 כוס סוכר

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב

אופן ההכנה לעוגת סברינה עם קרם שמנת ואוכמניות:

  1. הפרידו את הביצים.
  2. את החלבונים הקציפו עם הסוכר לקצף יציב.
  3. את החלמונים הכניסו לקערה עם השמן, מיץ תפוזים, קוקוס, סולת וקמח תופח, ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. שפכו את תערובת החלמונים לקצף וערבבו בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה, והעבירו לתבנית הרצויה.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר המיסו על האש את הסוכר עם המים והרום עד לקבלת סירופ חלק.

הכנת קרם קצפת:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת העוגה:

  1. הוציאו את העוגה מהתנור ושפכו עליה מהסירופ שהכנתם, המתינו כ10 דקות וזלפו את הקצפת מלמעלה בצורה האהובה עליכם.
  2. הניחו אוכמניות לקישוט או כל פרי אחר.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art