ניר דבורי: דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי לתושבי דרום לבנון: "עם כניסת הסכם הפסקת האש, צה"ל ממשיך להיות ערוך בעמדותיו. אין לנוע לכיוון הכפרים אותם צה"ל פינה. אנו נעדכן על המועד הבטוח לשוב לבתיכם".
מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה ועוף
המתכון הזה מיועד לאלו שמשקיעים ואוהבים לפנק | מתכון עם מספר שלבים השומרים על טריות ותבשיל מוצלח ביותר, של תפוחי אדמה קריספיים עם עוף שחום וטעים המשולבים עם אורז המתובל היטב שישאיר לכם טעם של עוד
מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה ועוף
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן בישול: 60 דקות.
המצרכים לאורז פרסי עם תפוחי אדמה ועוף:
לאורז:
- אורז שטוף, לפי הכמות הרצויה
- מים, כפול מכמות האורז
- כמון
- כורכום
- מלח
- אבקת מרק
- פלפל שחור
לעוף:
- כרעיים עוף או כל חלק לבחירתכם
- מים עד כיסוי העוף
- 1 בצל קצוץ דק
- כורכום
- 1 כף כמון
- 1 כף מלח
לתפוחי האדמה:
- שמן
- 4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרצועות דקות.
- כמון
- מלח
- כורכום
אופן ההכנה לאורז פרסי עם תפוחי אדמה ועוף:
הכנת העוף:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את התבלינים והעוף, ערבבו מעט, לאחר שהעוף מקבל מעט צבע הוסיפו מים עד לכיסוי העוף, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך כחצי שעה.
הכנת תפוחי האדמה:
- חממו על האש סיר נפרד (מומלץ טפלון) עם שמן בנדיבות,
- את תפוחי האדמה תבלו בתבלינים, ערבבו היטב והכניסו לסיר לטיגון, טגנו בסיר עם השמן עד שנוצרים לכם ממש צ'יפסים עם צבע שחום וטוב.
הכנת האורז:
- בסיר נפרד הכניסו את האורז עם המים והביאו לרתיחה, העבירו למסננת ותבלו את האורז עם התבלינים, ערבבו היטב.
הרכבת התבשיל:
- הוציאו את העופות מהמים והעבירו אותם לסיר של תפוחי האדמה, ערבבו אותם יחד והפכו את העופות על הצד של העור, בכדי שיקבלו צבע בצד העליון שלהם. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך כ7 דקות.
- לאחר 7 דקות של בישול שפכו את האורז המתובל על תפוחי האדמה והעופות, סגרו את הסיר ובשלו כ-2 דקות נוספות.
- פתחו את הסיר ושפכו לתוכו את המים מהסיר שהתבשל בו העוף, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו במשך כשעה.
שימו לב: המים אמורים לכסות מעט את האורז.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: הודיה חמד