עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לקוגל אטריות ירושלמי מוצלח
קוגל אטריות מוצלח וטעים במתיקות מושלמת וחריפות מעודנת, מתאים להגשה בשבת בבוקר לאחר הקידוש או לסעודה שלישית | הגישו אותו לצד מלפפון חמוץ והתוספת שלכם תצא משובחת ומשדרגת
מתכון לקוגל אטריות ירושלמי / מאת: רחל כהן
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן המתנה: 120 דקות. זמן האפיה: 70 דקות.
המצרכים לקוגל אטריות ירושלמי:
- 3/4 כוס סוכר
- 2/3 כוס שמן
- מים
- 1 חב' אטריות
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כפיות מלח
- 1.5 כפיות פלפל שחור
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- שמן לריסוס על התבנית
אופן ההכנה לקוגל אטריות ירושלמי:
- בסיר הכניסו 3/4 כוס סוכר עם 2/3 כוס שמן ערבבו היטב והביאו להשחמה עד לקבלת בועות.
- בסיר נפרד במקביל, הרתיחו 1.200 ליטר מים.
- לאחר שהסוכר השחים הוסיפו את האטריות, 1/2 כוס סוכר, 1.5 כפיות מלח, 1.5 כפיות פלפל שחור.
- ערבבו היטב והוסיפו את המים שהרתחתם, ערבבו היטב ובשלו כ 5 דקות בדיוק
- כבו את האש, כסו את הסיר והשאירו מכוסה עד שהאטריות סופגות את כל המים, במשך כשעתיים.
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב 3 ביצים עם 2 כפות שמן ו2 כפות מים.
- לאחר שעתיים הוסיפו את הביצים המהולות במים ושמן, לסיר האטריות וערבבו היטב.
- רססו בשמן שתי תבניות אינגליש קייק ושפכו לתוכן את האטריות המוכנות. (ניתן לאפות גם בסיר ג'חנון קטן, לקבלת קוגל בצורה עגולה)
- על האטריות שפכו 1/2 כוס מים בלי לערבב להשאיר ככה.
- הניחו על האטריות ניר אפיה במידה של התבנית ומעל נייר האפייה כסו את התבנית בניר כסף (ניר האפיה מונע הידבקות האטריות לניר כסף)
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 190 עד 200 מעלות (כל אחד לפי תנורו.) למשך כשעה.
- לאחר שעה הורידו את הכיסוי והכניסו לתנור לעוד 10 דקות, להשחמה.
טיפ: ניתן להניח בתוך תבנית זהה עם מים בקרקעית ולהשאיר ע"ג הפלטה בצד (לא במרכז) עד לשבת בבוקר.