עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
פרופ' לוי: "שוקלים להמליץ לצמצם לימודים, מקומות עבודה ולהגביל תנועה"
מנכ"ל משרד הבריאות אמר כי העלייה בנתוני התחלואה ניכרת בכל המגזרים, שיעור המאומתים עומד על 6.2%. הוא ציין כי בשל עיכוב בהגעת חלק מהחיסונים, הרחבת המבצע תושהה לשבועיים, והעריך כי בפברואר יורחב מבצע החיסונים לציבור הרחב
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, אמר אחר הצהריים (חמישי) כי הוא מעריך שאזרחים צעירים ובריאים בישראל יוכלו להתחיל להתחסן נגד נגיף הקורונה בחודש פברואר הקרוב. בתדרוך לתקשורת שקיים הוסיף לוי כי שיעור המאומתים גבוה, ועומד על 6.2%. "אנחנו מזהים את העלייה בכל המגזרים. מדי יום יש 30 נפטרים חדשים, ו-100 חולים קשים חדשים", אמר לוי.
בתדרוך אמר פרופ' לוי כי היום היו כ-5,250 חולים מאומתים עם כ-92 אלף בדיקות. שיעור המאומתים – 6.2%. לדברי לוי יש עלייה בתחלואה בכל המגזרים. "אנחנו כרגע עם כ-1,100 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים, מתוכם 660 חולים שמצבם קשה ו-163 מונשמים. לוי הסביר שהסגר מתוכנן לשבועיים, אבל "אם לא יקרה מאומה מבחינת ירידת התחלואה – נצטרך להציע להאריך את הסגר".
"אנחנו עוקבים כל הזמן אחרי התחלואה וכל המדדים ואנחנו מתכננים צעדים נוספים שאולי נצטרך לעשות על מנת להוריד את התחלואה", הסביר מנכ"ל משרד הבריאות, "צעדים שפירושם החמרה. צמצום הלימודים, העובדים והתנועה – כל זה על מנת למנוע התקהלויות וסכנה להדבקה. אם אנחנו ממשיכים בקצב התחלואה הזה ולא מצליחים להוריד אותו – אנחנו נכפיל את מספר החולים כל שבועיים, נכפיל את הקשים כל 5-6 ימים ונגיע למצב אי ספיקה ולתמותה. לכן אנחנו חושבים שיכול להיות שאנחנו נצטרך להטיל עוד הגבלות. אנחנו ממתינים עוד זמן מה כדי לראות את ההשפעות של הסגר הזה, ואת זה נראה עוד כמה ימים".
מעבר לכך, התייחס לוי גם למבצע החיסונים נגד נגיף הקורונה, והבהיר כי החיסונים לכלל הציבור לא צפויים לפני חודש פברואר. "יש עיכוב בהגעת חלק מהחיסונים ארצה", הסביר לוי, והעריך שמדובר בעיכוב של כשבועיים. "לכן, בשבועיים האלו אנחנו ניתן את המנה השנייה לאלו שקיבלו את המנה הראשונה".
באשר למוטציה: "היא עדיין קיימת, במדינות אירופה לא רק באנגליה, ההידוק והסגר הולכים ועולים באזורים בהם המוטציה נפוצה. אנחנו במדינת ישראל, מבקשים מכל השבים ארצה לתת בדיקות, להיכנס לבידוד, ללא הבדל מאיזו מדינה הגיעו, ולאחר שתי בדיקות, במשך עשרה ימי בידוד ובמידה ולא התפתחה מחלה, הם יכולים לצאת מבידוד".