מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלות מקמח כוסמין רכות ומוצלחות

מתכוננים לשבת ומתחילים באפיה? כדאי לכם לנסות את החלות הללו, הן גם בריאות וגם מוצלחות בטעם משובח, עם רכות מיוחדת שלא תאמינו שהן מקמח כוסמין, נסו ותתענגו על המרקם

מתכון לחלות מקמח כוסמין רכות ומוצלחות

מתכון לחלות מקמח כוסמין רכות ומוצלחות

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה 140 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים לחלות מקמח כוסמין רכות ומוצלחות:

מידת הכוס 200 מ"ל

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא/ או 80%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן עד 3/4
  • 1 כף חומץ
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סודה פשוטה

אופן הכנה לחלות מקמח כוסמין רכות ומוצלחות:

  1. בתחתית קערת המיקסר הכניסו את המלח מעליו שפכו את הקמח וצרו גומה קטנה, שם הכניסו את הסוכר ומעליו את השמרים ומשפר האפיה
  2. ערבלו במשך כדקה והוסיפו את המצרכים לפי הסדר הבא: מים, חומץ, שמן, ביצה טרופה
  3. ערבלו במשך 10 דקות, ותנו מנוחה לבצק במשך 10 דקות, לאח"מ המשיכו לערבל עוד כ10 דקות.
  4. הערה: לגבי המים תלוי בסוג הכוסמין, צריך ללמוד "לחוש" את הבצק, אם יש צורך להוסיף עוד מים הבצק צריך לצאת רך, אך לא דביק.
  5. כסו את הבצק והתפיחו במשך שעתיים לפחות, הכניסו למקרר למשך הלילה. (יש מעלות לבצק שתופח במקרר, הוא יותר טעים )
  6. הוציאו מהמקרר וצרו את צורת החלות האהובה עליכם.
  7. הניחו בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה. כסו את החלות בנייר אפייה משומן בכדי שהחלות לא יתייבשו בזמן ההתפחה. והתפיחו במשך 20 דקות.
  8. לאחר ההתפחה טרפו ביצה מהולה במעט מים וסילאן, הברישו את החלות ופזרו שומשום
  9. הכניסו לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כ25 דקות על מצב טורבו והניחו בתחתית התנור קערה עם מים רותחים.
  10. אם יצרתם לחמניות הכניסו אותם לתנור על חום 200 מעלות למשך 12 דקות על מצב טורבו.
  11. בכדי לבדוק אם החלות מוכנות תוכלו לדפוק על התחתית של החלה, אם שומעים נקישה, זה מוכן
  12. מיד לאחר האפיה מרחו שמן זית.

המתכון מאת: רחל כהן

 

art

 צבע אדום