עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לכרוב ממולא בבשר, עם רוטב חמוץ מתוק
מנה עיקרית לערב שבת עם כרוב ממולא בבשר ואורז וברוטב של חמוץ מתוק שישדרג לכם את הסעודה ויוסיף טעם משובח, מתאים כתוספת לכל מנה אהובה
מתכון לכרוב ממולא בבשר, עם רוטב חמוץ מתוק
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 45 דקות.
המצרכים לכרוב ממולא בבשר, עם רוטב חמוץ מתוק:
1 כרוב גדול ושלם
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 כוס אורז מבורר ושטוף
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום כתוש
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 1 כף סוכר
- 1 לימון סחוט
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לכרוב ממולא בבשר, עם רוטב חמוץ מתוק:
הכנת מילוי הבשר:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים לבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
הכנת הכרוב הממולא:
- חממו סיר עם שמן וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את הרסק והמים והביאו להשחמה, בשלו כ-5 דקות, הוסיפו את התבלינים.
- חיתכו את את לב הכרוב והכניסו אותו לסיר עם מים, הניחו על האש והביאו לרתיחה, הכניסו את הכרוב שהחלק הפתוח כלפי מטה, בשלו במשך כ-רבע שעה על אש נמוכה.
- קררו את הכרוב והפרידו את העלים, כל עלה חיתכו לשניים.
- הורידו את החלק הקשה והניכו במרכז 2 כפות מתערובת הבשר, קפלו פנימה את הצדדים וגלגלו.
- הכניסו לסיר עם הרוטב, בצורה מסודרת את הכרוב הממולא זה לצד זה.
- הוסיפו מים עד שיכסו את הכרוב והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ 45 דקות על להבה בנונית, נמוכה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון