מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן

עוגת גבינה מושחתת וטעימה במיוחד | לא תאמינו אבל היא קלה להכנה וללא אפיה, רק תצטיידו בחומרים הנדרשים ויש לכם עוגה מושלמת בסטייל מטורף | עוגת גבינה וביסקוויטים בזיגוג של ריבת חלב עם שוקולד לבן שתעשה לכם כל אירוע למוצלח יותר

מתכון לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן הקירור: לילה.

המצרכים לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן:

לתחתית:

  • 100 גרם מרגרינה
  • 200 גרם פתי בר

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

  • 20 גרם ג'לטין (5 כפיות או שקית וחצי)
  • 100 מ"ל מים (שליש כוס ועוד כף וחצי)
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 1 ק"ג גבינת לבנה 5%
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 קצפת צמחית (ריץ) 
  • 80 גרם סוכר

לזיגוג ריבת חלב:

  • 75 גר’ מים
  • 150 גר’ סוכר
  • 150 גר’ גלוקוזה
  • 100 גר’ ריבת חלב
  • 50 גר’ מסת ג’לטין
  • 140 גר’ שוקולד לבן

אופן ההכנה לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן:

הכנת התחתית:

  1. הכניסו למעבד מזון את העוגיות, והמרגרינה וטחנו היטב.
  2. שטחו את הפירורים בתוך תבנית עגולה.

הכנת קרם גבינה ושוקולד לבן:

  1. בקערה בינונית, ערבבו את הג'לטין והמים, הניחו בצד לספיחת הנוזלים ל-5-10 דקות.
  2. במיקרוגל או על בן מארי המיסו את השוקולד הלבן, וצננו מעט.
  3. בקערה גדולה טרפו את הגבינה ותמצית הווניל, הוסיפו את השוקולד הלבן המומס וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. המיסו את הג'לטין (20-30 שניות במיקרוגל) וערבבו אותו בכפית לתערובת חלקה וללא גושים, הוסיפו אותו לתערובת הגבינה וערבבו היטב.
  5. הקציפו את הקצפת הצמחית עם אבקת סוכר עד לקבלת קצף יציב וקפלו לתוך בלילת הגבינה.
  6. צקו את הבלילה על בסיס הביסקוויטים והעבירו להקפאה.

הכנת זיגוג ריבת חלב:

  1. את השוקולד שברו לקוביות, הכניסו בתוך מד ליטר. (כד מדידה) והניחו בצד.
  2. הכניסו את הגלוקוזה, ריבת חלב, מים וסוכר בתוך סיר, הניחו על האש והביאו לרתיחה, תוך כדי ערבוב תמידי.
  3. הורידו מהאש, הוסיפו את הג’לטין וערבבו היטב עד להמסה מלאה.
  4. מזגו ישירות למד ליטר, על קוביות השוקולד הלבן וערבבו מעט בעזרת כף.
  5. טחנו היטב עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
  6. סננו לתוך קערה וכסו אותה בניילון נצמד. הכניסו למקרר עד להגשת העוגה. (עדיף להכין יום קודם ולשמור במקרר)

אופן הגשת העוגה:

  1. הוציאו את הזיגוג מהמקרר וחממו אותו לטמפרטורה של 27-30 מעלות.
  2. הוציאו את העוגה מההקפאה וצקו עליה את הזיגוג.
  3. ניתן ליצור צורות משוקולד לבן ולהניח לקישוט על העוגה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: רותי היאט מקום קטן לחלומות

 

 

 צבע אדום

art