מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפוקאצ'ות נדירות ומפנקות

פוקאצ'ות מפנקות במיוחד מלאות בכל טוב וטעימות, על בצק חלבי, רך ומוצלח בשילוב של חציל פרוס ובטטה, רצועות של גמבות צבעוניות וטבעות בצל סגול, היוצרים יחדיו פוקאצ'ה צבעונית וססגונית

מתכון לפוקאצ'ות נדירות ומפנקות

מתכון לפוקאצ'ות נדירות ומפנקות

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 15 עד 20 דקות.

המצרכים לפוקאצ'ות נדירות ומפנקות:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 1.5 כפות מלח
  • 4.5 כוסות חלב פושר
  • 1/3 כוס שמן

למילוי:

  • 1 חציל, פרוס לעיגולים
  • 1 בטטה, פרוסה לעיגולים
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 1 גמבה כתומה, חתוכה לרצועות
  • 1 בצל סגול, חתוך לטבעות

לתיבול:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

לפיזור מלמעלה:

  • גבינה צהובה מגורדת
  • זיתים
  • קצח
  • שומשום

אופן ההכנה לפוקאצ'ות נדירות ומפנקות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. הניחו בצד מכוסה והתפיחו במשך כשעה.

הכנת המילוי:

  1. בקערה נפרדת הכניסו את כל הירקות ותבלו במלח פלפל שחור ושמן זית, ערבבו היטב כך שכל הירקות יקבלו מהתיבול.
  2. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות עד לריכוך של הירקות.

 הרכבת הפוקאצ'ה:

  1. צרו צורות של אליפסה ארוכות מהבצק והניחו מלמעלה את הירקות, פזרו גבינה צהובה, זיתים, שומשום וקצח, הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והניחו בצד להתפחה של חצי שעה.
  2. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 עד 20 דקות, עד להזהבה.
  3. הוציאו מהתנור והגישו לצד משקה חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: הודיה חמד

 

 צבע אדום

art