מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור פיסטוק וחלבת שוקולד

פטיפור יוקרתי ואצילי שתוכלו להגיש בכל אירוע חגיגי, עם שילוב של בסיס בצק פריך וחטיף חלווה עם פיסטוקים המעשיר ונותן את הטעם המוצלח לפטיפור מושלם

מתכון לפטיפור פיסטוק וחלבת שוקולד

מתכון לפטיפור פיסטוק וחלבת שוקולד

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן הקפאה: שעתיים. זמן אפיה: 15 עד 20 דקות.

המצרכים לפטיפור פיסטוק וחלבת שוקולד: (כ26 יחידות תלוי בגודל)

מידות אוניברסליות

לבצק הפריך לבסיס:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קוקוס
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה L

לחטיף פיסטוק חלבה:

  • 150 גרם שוקולד מריר משובח
  • 200 גרם ביסקוויטים שוקולד
  • 150 גרם טחינה גולמית 
  • 65 גרם פיסטוקים

אופן ההכנה לפטיפור פיסטוק וחלבת שוקולד:

הכנת בצק פריך:

  1. הכניסו את כל המצרכים מלבד הביצה למעבד מזון ועבדו עד לקבלת מראה פירורי, הוסיפו את הביצה והמשיכו לעבד עד לאיחוד מלא.
  2. רדדו את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר והקפיאו במשך שעה.
  3. הוציאו את הבצק מהמקפיא וקרצו מרובעים בעזרת קורצן מרובע, העבירו את ריבועי הבצק  למשטח סילפאן. (מהשאריות ניתן להכין עלים ושאר קישוטים)
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 15 עד 20 דקות, עד הזהבה.

אופן ההכנה לחטיף פיסטוק חלבה:

  1. במעבד מזון טחנו את הביסקוויטים היטב עד לקבלת אבקה, הוציאו ממעבד המזון וקצצו את הפיסטוקים.
  2. בבן מרי המיסו את השוקולד יחד עם הטחינה עד לאיחוד, הוסיפו את הביסקוויטים והפיסטוקים וערבבו היטב עד שכל המסה תהיה חמה ונוחה לעבודה.
  3. בתבניות מעויינות או כל צורה שברשותכם מלאו את והטיחו אותן בעדינות על השיש כדי שהמסה תתפלס,
  4. הכניסו להקפאה לפני חילוץ

הרכבת הפטיפור:

  1. הצמידו את הבסיס ואת העלה לחטיף במעט טחינה גולמית ממותקת בדבש.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

 

 צבע אדום

art