מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט עלים רענן בארומת לימון עם קשיו וחמוציות

ירוק עם ירוק ושוב ירוק, זהו סלט עלים ייחודי השואב את השראתו מטרנד עלים חדשני ואנין במיוחד, הממקד מבט בפריחת עלי הירק כמרכז היצירה של סלט עלים מרענן. צמיחה ולבלוב, ריח של עשב וירק טרי מתרכזים לנו בקערה אחת ויוצרים מגוון עשיר של טעמים בירוק | הלימון הטרי הדומיננטי בתיבול, מעניק מיימד עמוק לטעם המיוחד ולתחושת הרעננות, החמוציות מוסיפות ניחוח מתוק ויחד עם אגוז הקשוי וגרעיני החמנייה מפנקות בקראנץ' מושלם

מתכון לסלט עלים רענן בארומת לימון עם קשיו וחמוציות

מתכון לסלט עלים רענן בארומת לימון עם קשיו וחמוציות

זמן הכנה: 25 דקות.

המצרכים לסלט עלים רענן בארומת לימון עם קשיו וחמוציות:

  • 150 גרם עלי פטרוזיליה טריים
  • 150 גרם עלי כוסברה טריים
  • 4 גבעולי סלרי טריים
  • חופן חמוציות מיובשות
  • חופן גרעיני חמנייה קלויים
  • חופן אגוזי קשיו קלויים

לתיבול:

  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה לסלט עלים רענן בארומת לימון עם קשיו וחמוציות:

הכנת הירקות:

שטפו היטב את העלים והניחו לייבוש על נייר סופג (עלים רטובים מאבדים ממרקמם המיוחד וכמשים במהירות)

קטפו את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה מהגבעול והניחו בקערה.

את עלי הסלרי הגדולים הפרידו לעלים קטנים ואת הגבעולים קצצו דק והוסיפו לתערובת העלים.

הכנת התיבול:

בכלי נפרד ערבבו את חומרי התיבול. (לא לוותר על גרידת הלימון, היא דומיננטית ביותר בטעם)

הרכבת המנה:

סמוך להגשה הוסיפו לקערת הירקות את התיבול, החמוציות הקשיו וגרעיני החמנייה וערבבו.

אם גרעיני החמנייה אינם קלויים, הניחו על מחבת ללא שמן וקלו אותם מעט על האש עד להשחמה. (חשוב לבחוש בגרעינים פעם בפעם כדי למנוע את חריכתם)

טיפ: כשהסלט בא לבדו, הקשיו הקלוי מעשיר מאוד. אך אם נבחר בו כמצע למנה, מומלץ לוותר על הקשיו הדומיננטי ולקבל סלט נינוח יותר.

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר סוד הגן

 

 

 צבע אדום

art