מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום

המאפה האהוב: בייגלה ירושלמי עם מלא שומשום בטעם משובח, מתאים במיוחד לסעודת מלווה מלכה במוצ"ש ארוך של החורף, הגישו אותו לצד גבינת שמנת והסעודה שלכם מושלמת

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום / מאת: מירב מלכה

זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • 1.5 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן

לציפוי:

  • מים
  • שומשום
  • מלח גס

אופן ההכנה לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו היטב, הוסיפו את המים, המלח והשמן ולושו עד לקבלת בצק רך וחלק.
  2. הניחו בצד את הקערה מכוסה והתפיחו במשך כשעה
  3. גלגלו נחשים ארוכים מהבצק וצרו צורת ביגלה.
  4. הטבילו במים ושומשום והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, פזרו מלח גס והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלו למשך 15 דקות, עד להזהבה יפה.
  5. הגישו לצד גבינת שמנת.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

 

 צבע אדום

art