מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפינס קראמבל תפוחים

מאפינס מוצלח עם קוביות קטנטנות של תפוחים בקראמבל מלמעלה וזילופי שוקולד לבן ומריר שיעשו לכם את הקינוח מכובד ויוקרתי ויתאים לכל סעודה חגיגית

מתכון למאפינס קראמבל תפוחים

מתכון למאפינס קראמבל תפוחים

זמן הכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 15 עד 20 דקות

המצרכים למאפינס קראמבל תפוחים: כמות 12 יחידות

כוס מדידה חד פעמית חמה

למאפינס:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 + 1/4 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 5 תפוחים גראני סמית'

לקראמבל:

  • 3/4 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • קורט מלח
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

לקישוט:

  • שוקולד לבן
  • שוקולד מריר

אופן ההכנה למאפינס קראמבל תפוחים:

הכנת מאפינס:

  1. בקערה גדולה הכניסו את הסוכר, ביצים, שמן, חלב, קינמון, תמצית וניל ומלח וטרפו היטב לתערובת אחידה
  2. הוסיפו קמח ואבקת אפייה וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה.
  3. קלפו את התפוחים, הוציאו את הגרעינים וחיתכו לקוביות קטנות
  4. הוסיפו את קוביות התפוחים לתוך בלילת המאפינס וקפלו בעדינות לתערובת אחידה
  5. צקו את התערובת לשקעים ומלאו כמעט עד הסוף

הכנת הקראמבל:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, חמאה, סוכר ומלח ובעזרת הידיים עבדו היטב עד לקבלת תערובת פירורית
  2. הוסיפו פקאנים קצוצים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד
  3. פזרו מהקראמבל בנדיבות בחלק העליון של המאפינס
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על ל-170 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות וצננו.

הקישוט:

  1. המיסו את השוקולד הלבן והעבירו לשקית זילוף, זלפו פסים דקים בחלק העליון של כל מאפין
  2. המיסו את השוקולד המריר והעבירו לשקית זילוף, זלפו פסים דקים באלכסון על כל מאפינס שזילפתם שוקולד לבן.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art