מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית

ארוחת צהריים מושקעת עם לאפה במילוי פרגיות מוקפצות בתיבול עסיסי וטעים במיוחד, מהכנת הלאפה ועד למילוי, והכל במתכון ביתי ומנצח

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן בישול: 25 דקות

המצרכים ללאפה במילוי שווארמה פרגית:

ללאפה:

  • 4 כוסות קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1/2 כף מלח

למילוי השווארמה פרגית:

  • 1 ק"ג פרגית חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף תבלין על האש
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח
  • מעט כמון
  • 1 בצל קצוץ

אופן ההכנה ללאפה במילוי שווארמה פרגית:

הכנת מילוי שווארמה פרגית:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד הבצל וערבבו היטב, הניחו במקרר למשך שעה לפחות לקבלת הטעמים.
  2. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את רצועות הפרגית המתובלות, והקפיצו במשך 25 דקות עד לבישול.

הכנת הלאפה:

  1. ערבבו בקערה את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. התפיחו במשך שעה, צרו עיגולים בינוניים והתפיחו פעם שניה במשך רבע שעה
  3. רדדו לעיגול גדול (לא כ"כ דק), הניחו במולטי שף (אפשר גם במחבת רגילה עם מכסה)
  4. הפכו כל צד עד שנהיה מוכן (אין צורך לשמן את המחבת)         

הרכבת המנה:

  1. מלאו את הלאפה בפרגית המוקפצת, זלפו טחינה, רטבים אהובים והוסיפו ירקות, גלגלו והגישו.            

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 צבע אדום

art