מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למוסקה חצילים ברוטב אדום

ארוחת צהרים מפנקת במיוחד, עם מוסקה חצילים ממולאים בבשר ואורז, ברוטב אדום, עסיסי וטעים בטירוף, מאכל ממכר שלא תפסיקו לאכול | הגישו אותו לצד אורז לבן והארוחה שלכם מושלמת

מתכון למוסקה חצילים ברוטב אדום

מתכון למוסקה חצילים ברוטב אדום

זמן הכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.

המצרכים למוסקה חצילים ברוטב אדום:

  • 2 חצילים מאורכים גדולים
  • 2 כפות מלח דק

למילוי:

  • ¼ ק"ג (¼ 1 כוסות) אורז פרסי או בסמטי
  • 1/2 ק"ג בשר טחון ( עדיף מנתח דל שומן כמו שריר / צוואר)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל לבן

לטיגון:

  • 1 כוס קמח
  • 6 ביצים טרופות
  • שמן צמחי, לטיגון חצי עמוק

לרוטב:

  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה למוסקה חצילים ברוטב אדום:

  1. הרתיחו סיר עם מים ובשלו את האורז כמו פסטה בערך 8 דקות או עד שהכפיל את נפחו אבל לא התבשל לחלוטין. סננו ותנו לאורז להתקרר.

מילוי החצילים:

  1. פרסו את החצילים לרוחבם לפרוסות בעובי 6 ס"מ, סה"כ 10 פרוסות.
  2. כל פרוסת חציל חתכו חריץ עמוק לרוחב – כך שייווצר לכם מראה של סנדוויץ', שמחובר בצד אחד של החציל (חיתכו לעומק של 80%, לא עד הסוף בכדי )
  3. פזרו מעט מלח על הפרוסות, הניחו אותם על מגבת לספיגת הנוזלים במשך כחצי שעה,
  4. שטפו את החצילים וייבשו עם נייר מגבת. זה יצמצם במידה ניכרת את ספיגת השמן.
  5. בקערה ערבבו את הבשר יחד עם האורז (חצי מבושל) והתבלינים.
  6. מלאו כל פרוסת חציל עם הבשר והאורז בכמות נדיבה עד כדי פתיחת המרווח בין הפרוסות ל4 ס"מ (ראו בתמונה).
  7. לאחר מילוי כל הפרוסות, הטבילו אותם בקמח ולאח"מ הטבילו בביצים הטרופות.
  8. חממו מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק לחום בינוני. הכניסו את החצילים וטגנו 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה (הופכים בזהירות בעזרת 2 כפות). יש לשים לב שהשמן לא חם מדי.
  9. הוציאו מהשמן והניחו על ניר סופג.
  10. סדרו את החצילים המטוגנים בתבנית אפייה אחד ליד השני.

הכנת הרוטב:

  1. הכניסו לסיר את כל המצרכים לרוטב, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ10 דקות, עד להתמזגות הטעמים. תטעמו ותקנו תיבול עם מלח, פלפל או סוכר לפי הצורך.
  2. צקו את הרוטב על החצילים בתבנית, כסו בניר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ40 דקות בחום בינוני, עד שהחצילים התרככו והמילוי התבשל לחלוטין.
  3. הגישו לצד אורז לבן.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art