מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיצה קלילה וללא התפחה

לפעמים יש מאכלים שהם קלים כל כך להכנה בבית, כך שכדאי לוותר על הקניה בחוץ ולהנות ממשהו קליל וטעים שמתאים גם לימים אלו, פיצה מבצק קליל וללא צורך בהתפחה, עוד לפני שהשליח יגיע הפיצה שלכם כבר תהיה מוכנה

מתכון לפיצה קלילה וללא התפחה

מתכון לפיצה קלילה וללא התפחה / מאת: שף חיים בורנשטיין.

זמן הכנה: 10 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.

המצרכים לפיצה קלילה וללא התפחה:  (2 פיצות בינוניות)

  • 500 גר' קמח לבן מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 מל' חלב (או יוגורט)
  • 200 מל' מים חמימים.

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה

לפיזור מלמעלה:

  • גבינה צהובה
  • גבינת מוצרלה
  • פרוסות עגבנייה
  • טבעות בצל
  • חצילים מטוגנים וכו'

אופן ההכנה לפיצה קלילה וללא התפחה:

  1. בקערת מיקסר ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד. במשך כ 8 דקות.
  2. (אם יוצא רך מדי ניתן להוסיף קצת קמח או אם יבש להוסיף מעט חלב. )
  3. רדדו את הבצק דק ככל האפשר והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

הכנת הרוטב:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את המים, הרסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה וערבבו היטב, אם הרוטב עדין לא סמיך הוסיפו עוד רסק עגבניות. הביאו לרתיחה והוציאו מהאש.
  2. מרחו על הבצק המוכן בתבנית את רוטב העגבניות. ופזרו גבינה צהובה או מוצרלה (אני משלב..)
  3. הוסיפו ירקות האוהבים עליכם, בצל, עגבניה, חריף, חצילים מטוגנים וכו'
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 13 -15 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

 צבע אדום

art