מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למקלובה חצילים ופרגיות

מעניין וטעים: עוגת חצילים ותפוחי אדמה צלויים במילוי שכבות של אורז מתובל עם פרגיות, גזר ובצל מטוגן, יתנו לכם ביצוע מושלם למקלובה עסיסית וטעימה שתוכלו להגיש בארוחת הצהריים

מתכון למקלובה חצילים ופרגיות

מתכון למקלובה חצילים ופרגיות

זמן הכנה: 45 דקות. זמן בישול: 50 דקות.

המצרכים למקלובה חצילים ופרגיות:

  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להמיר בחזה עוף, חתיכות בשר וכו')
  • 2 חצילים פרוסים לאורך (ניתן להמיר בבטטה או כל ירק אהוב)
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים
  • 3 גזרים חתוכים לגפרורים או קוביות
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 3 כוסות אורז שטוף ומסונן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים) 
  • חופן צנוברים
  • פלפל שחור
  • כמון
  • בהרט
  • הל
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה למקלובה חצילים ופרגיות:

  1. חתכו את החצילים ותפוחי האדמה לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
  2. על מחבת פסים טגנו את פרוסות החצילים ותפוחי האדמה משני הכיוונים,
  3. חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות והגזר וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב.
  4. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
  5. שמנו סיר ורפדו אותו בנייר אפייה, גזרו את קצוות נייר האפייה, וסדרו את פרוסות תפוחי האדמה באמצע. סביב לסיר סדרו את פרוסות החצילים כשהן עומדות ו1/3 מהחציל יוצא מהסיר.
  6. לאחר שריפדתם את הסיר עם פרוסות החצילים ותפוחי האדמה הכינו את האורז,
  7. שטפו היטב את האורז ותבלו בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כמון, בהרט, הל, ומעט שמן. ערבבו היטב ושפחו חצי מהכמות על פרוסות החצילים ותפוחי האדמה.
  8. מעל האורז שפכו את תערובת הפרגיות והגזר ושטחו היטב, ומעל התערובת שפכו את מחצית האורז שנותרה.
  9. שטחו את האורז היטב, וסגרו עם פרוסות החצילים שיצאו מהסיר, הניחו במרכז שנותר את פרוסות תפוחי האדמה והניחו על האש.
  10. שפכו מלמעלה את המים הרותחים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 50 דקות.
  11. המתינו 15 דקות להתקררות מעט, והפכו את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
  12. הוציאו את נייר האפייה, והגישו לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

 צבע אדום

art