מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סול בתנור עם ניוקי ברוטב אריסה

ערב שבת עם מתכון מעולה, קל ומהיר הכנה לדג סול בתיבול של רוטב אדום עם אריסה, בתוספת של ירקות וניוקי, והכל בתבנית אחת ישר לתנור

מתכון לדג סול בתנור עם ניוקי ברוטב אריסה

מתכון לדג סול בתנור עם ניוקי ברוטב אריסה

זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 40 דקות.

המצרכים לדג סול בתנור עם ניוקי ברוטב אריסה:

  • 8-10 דגי סול 
  • 500 גרם ניוקי
  • 6 שיני שום חתוך
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • 2 עגבניות חתוכות לרצועות
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 3 כפות אריסה מוכנה
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 לימון פרוס דק
  • 1 כוס מים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה לדג סול בתנור עם ניוקי ברוטב אריסה:

  1. השרו את הדגים במים עם חומץ
  2. בתבנית אפיה סדרו את כל הירקות והניוקי ועליהם סדרו את הדגים
  3. בקערה נפרדת ערבבו את התבלינים, האריסה ומיץ הלימון
  4. שפכו את הרוטב על הדגים פזרו כוסברה קצוצה ופרוסות לימון
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלו למשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

 צבע אדום

art