מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחזה עוף מתקתק במילוי פטריות מוקפצות

מנה עיקרית יוקרתית וטעימה, עם חזה עוף במילוי פטריות מוקפצות בטעם מתקתק של סילאן וריבת משמש היוצרים טעם מיוחד למנה מקורית מושלמת ומרשימה שתפתיעה כל אורח בסעודה

מתכון לחזה עוף מתקתק במילוי פטריות מוקפצות

מתכון לחזה עוף מתקתק במילוי פטריות מוקפצות / מאת: מירב מלכה.

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לחזה עוף מתקתק במילוי פטריות מוקפצות:

  • חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות דק

לתיבול:

  • 1 כף סילאן / דבש
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות ריבת משמש
  • מעט טימין
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לחזה עוף מתקתק במילוי פטריות מוקפצות:

הכנת פטריות מוקפצות:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עם הפטריות, הקפיצו עד להשחמה,
  2. הוסיפו את הסילאן או הדבש, הפלפל שחור והמלח וערבבו היטב. בשלו במשך 3 דקות והורידו מהאש.

הרכבת המנה:

  1. הניחו את פרוסות חזה העוף פתוחות ומלאו אותן בפטריות המוקפצות, גלגלו אותן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הניחו את הצד הפתוח של החזה עוף בתחתית התבנית) .

הכנת הרוטב:

  1. בכוס גדולה מלאו רבע כוס מים חמימים, הוסיפו את הסילאן, ריבת משמש, מעט טימין ופלפל שחור גרוס, ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  2. שפכו את הרוטב מעל גלילות חזה העוף והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד לקבלת מראה שזוף ונאה
  3. הניחו כל גלילת חזה עוף בצלחת הגשה וזלפו עליה פסים של סילאן או ריבת משמש

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 צבע אדום

art