מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 30°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 29°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 30°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 29°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות

ארוחת ערב משביע עם פוקאצ'ות טעימות במיוחד בתוספות של עגבניות שרי, גבינת פטה, שמן זית, טימין ובזיליקום היוצרים יחדיו פוקצ'ה מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות

מתכון לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות

זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 45 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.

המצרכים לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות:

לבצק:

  • 350 ג' קמח (2.5 כוסות)
  • 1כף שמרים יבשים / 1/2 שקית שמרים / 1/2 קוביית שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 180 מ"ל מים חמים (חצי כוס + רבע כוס)

תוספות:

  • עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • טימין
  • גבינת פטה
  • בזיליקום קצוץ
  • שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו לבצק אחיד, הניחו בצד עם כיסוי והתפיחו במשך כ 45 דקות,
  2. חלקו את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק לושו היטב וחלקו אותו ל3 כדורים, הניחו בצד להתפחה של כ 20 דקות.
  3. כל כדור מתחו עם האצבעות או רדדו לפוקצ'ה מאורכת
  4. צרו בורות בעזרת האצבעות, הברישו את הפוקצ'ה בשמן זית פזרו טימין, מלח גס והניחו את העגבניות, הדקו אותן מעט ופזרו מעל מלח גס.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 225 מעלות, למשך כ 15 דקות, עד להזהבה,
  6. כאשר הפוקצ'ה מזהיבה פזרו את גבינת הפטה ואת הבזילקום והחזירו לתנור לעוד 2 דקות.
  7. לפוקצ׳ה פרווה – הורידו את הגבינה מלמעלה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 

art

 צבע אדום