עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעבמבר - עוגיות שקדים
עוגיות מוצלחות וטעימות, קשות מבחוץ ורכות מבפנים, מגיעות מהמטבח הטריפוליטאי, הן עשויות מבצק ושקד הנח במרכז כל עוגייה, ומוסיף לה את הטעם והיופי לנשנוש טעים במיוחד
מתכון לעבמבר - עוגיות שקדים
זמן הכנה: 25 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן אפייה: 10 דקות.
המצרכים לעבמבר - עוגיות שקדים: כ-60 עוגיות
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1/2 ק"ג שקדים טחונים
- 1-1/3 כוסות אבקת סוכר
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות תמצית שקדים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 5 גרגירי מסקצה מעוכים (ניתן לרכוש בחנות תבלינים)
- 1 כף קמח
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 6 חלבונים ביצה M
- לקישוט - שקדים טבעיים מושרים במים
אופן ההכנה לעבמבר - עוגיות שקדים:
- ערבבו היטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- חממו מחבת ובשלו את העיסה על אש בנונית 6-8 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד
- הכניסו למקרר למשך חצי שעה להתקררות
- העבירו את העיסה לשקית זילוף, חיתכו את השקית בקצה וזלפו עיגולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- במרכז כל עוגייה הניחו שקד.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 10 דקות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון