עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוואמה - סופגניות מהמטבח הסורי
מתכון קל להכנה של סופגניות קטנטנות וקריספיות, הטבולות בסירופ מושלם, הנותן להן את הטעם המיוחד של נשנוש מתוק ומוצלח, הן מתאימות לחג החנוכה, אך תוכלו ליצור אותן לכל אירוע חגיגי או שמחה משפחתית
מתכון לעוואמה- סופגניות מהמטבח הסורי
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן טיגון: 4 דקות.
המצרכים לעוואמה- סופגניות מהמטבח הסורי:
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 תפוח אדמה בנוני
- 2 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1.5 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
- 2 טיפות תמצית ורדים
לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- מעט מי זהר או מי ורדים
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לעוואמה- סופגניות מהמטבח הסורי:
הכנת הבצק:
- בשלו את תפוח האדמה עד לריכוך מלא קילפו ומעכו אותו לפירה
- בקערת הכניסו את יתר מרכיבי הבצק וערבבו היטב
- הוסיפו את הפירה וערבבו היטב, כדאי לטחון בבלנד מוט או במעבד מזון בכדי שהבלילה תצא אחידה וללא גושים, הבצק יוצא נוזלי מאוד.
- התיזו מעט שמן על הבצק, כסו את הקערה במגבת והתפיחו במשך שעה.
הכנת הסירופ:
- בסיר הכניסו את כל מרכיבי הסירופ והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ10 דקות
הכנת הלעוואמה:
- חממו סיר עם שמן עמוק לחום של 170 מעלות.
- העבירו את הבצק לשקית זילוף וזלפו לתוך הסיר תוך כדי גזירת הבצק לעיגולים, כך העיגולים נכנסים ישר לתוך השמן. ניתן להכניס עם שתי כפות ולא חייב את שקית הזילוף.
- טגנו משני הכיוונים עד להזהבה
- הוציאו בעזרת כף מחוררת והניחו במסננת, העבירו לטבילה בסירופ והגישו.
- העוואמה טעימים גם חם וגם קר.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון