עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף
ארוחת צהריים עם מאכל מהמטבח הפרסי: מרק גונדי - קציצות עוף טעימות ומיוחדות, בתיבול חריף ועסיסי, הנותן טעם מיוחד לארוחת צהריים מושלמת
מתכון למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 40 דקות.
המצרכים למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף:
למרק:
- כרפס
- גזר חתוך לעיגולים
- 1 בצל רצועות
- 1/4 כפית הל טחון
- 1 כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 2 לימונים פרסיים סחוטים
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט אבקת מרק
- שאטה טחונה
- בהרט
לקציצות:
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 ק"ג חזה עוף נקי משומן וגידים/ עוף טחון
- 150 גרם קמח חומוס קלוי
- 1 בצל לבן קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט אבקת מרק
- שאטה טחונה
- כרפס
- אגוז מוסקט
- בהרט
- 1 ביצה
אופן הכנה למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף:
הכנת המרק:
- חממו סיר עם מים והוסיפו את כל המרכיבים למרק, ערבבו היטב, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
הכנת הקציצות:
- חותכים את חזה העוף לפרוסות.
- הכניסו למעבד מזון את העוף, הבצל הקצוץ, ההל, הכורכום, הכוסברה וטחנו לתערובת אחידה, הוסיפו למעבד המזון את קמח החומוס, מלח ופלפל והמשיכו לטחון.
- צרו מהתערובת כדורים עגולים ויפים, בגודל של כדור טניס.
- הוסיפו את הכדורים למרק ובשלו על אש נמוכה כ-40 דקות.
- יוצקים לכל קערה מרק עם כדור גונדי
- פזרו מעט כוסברה קצוצה והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי