עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת שכבות או רולדה עם שקדים מקורמלים
מתכון לעוגה או רולדה טעימה בטירוף, במילוי קרם חלבי ובציפוי שקדים מקורמלים. קינוח שיתאים לכל אורח מכובד או סתם אם מתחשק לכם לפנק
מתכון לעוגת שכבות או רולדה עם שקדים מקורמלים / מאת: יפית שלג חג'ג'
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 20 עד 30 דקות.
המצרכים לעוגת שכבות או רולדה עם שקדים מקורמלים:
לשקדים המקורמלים:
- 1/3 כוס סוכר
- 3 כפות מים
- מעט מיץ לימון
- 2 כפות חמאה
- 1.5 כוסות שקדים מולבנים.
לטורט:
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות שמן
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה.
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה
- 1 גבינה לבנה (250 גרם)
- 5 כפות סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב.
להרכבת העוגה/ הרולדה:
- סירופ מייפל
- מעט מים רותחים
אופן ההכנה לעוגת שכבות או רולדה עם שקדים מקורמלים:
הכנת השקדים המקורמלים:
- בסיר הכניסו את הסוכר, המים ומיץ הלימון והביאו לרתיחה, הוסיפו את החמאה והשקדים וערבבו היטב
- שטחו על נייר אפיה משומן והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע קרמל.
הכנת הטורט:
- בקערה הקציפו את הביצים עם הסוכר, הוסיפו את השמן, המלח והתמצית ווניל, המשיכו להקציף והוסיפו את הקמח ואבקת האפייה, הקציפו היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- חלקו את הבלילה ל2 תבניות עגולות והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 12 דקות.
- לאלו המעוניינים בהכנת רולדה ולא בעוגת שכבות תוכלו לאפות בתבנית אפייה גדולה של תנור מרופדת בנייר אפייה. כאשר לאחר האפייה גלגלו את העוגה כשהיא עדיין חמה עד להתקררות מלאה.
הכנת הקרם:
- בקערה הקציפו את השמנת המתוקה, הוסיפו את הגבינה, הסוכר, הפודינג וניל והחלב, והקציפו עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
הרכבת העוגה:
- הרטיבו את עוגות הטורט במייפל מהול במעט מים רותחים (ניתן להמיר במי סוכר עם תמצית וניל)
- מרחו 3/4 מהקרם על שכבה אחת והניחו עליה את הטורט השנייה ומעליה מרחו את יתרת הקרם.
- ערבבו היטב את השקדים שהתקרמלו ופזרו מעל העוגה. הכניסו לקירור עז להגשה.
למעוניינים בהכנת רולדה:
- פיתחו את הרולדה המגולגלת והרטיבו אותה במייפל המהול במעט מים רותחים.
- מרחו את 3/4 מכמות הקרם וגלגלו את הרולדה. את יתרת הקרם מרחו מלמעלה וזלפו פרחים בעזרת שקית זילוף עם צנתר כוכב.
- פזרו את השקדים המקורמלים הכניסו לקירור עז להגשה
- ניתן לשדרג את העוגה או הרולדה במריחת מלית אוכמניות לפני הקרם.
בהצלחה רבה ובתאבון