עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לניוקי בטטה עם אפונה ובצל
ארוחת צהרים טעימה ומגוונת שהילדים פשוט יזללו, מתכון לניוקי בטטה בשילוב בצלים ואפונה ירוקה על מבחר רטבים ותיבול שישאיר לכם טעם של עוד
מתכון לניוקי בטטה עם אפונה ובצל
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 10 דקות
המצרכים לניוקי בטטה עם אפונה ובצל:
- 6 בצלים גדולים
- 1 ק"ג ניוקי בטטה
- 1/2 ק"ג אפונה ירוקה
לתיבול:
- 1/2 כוס שמן (חד פעמית קרה)
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה מתוק
- 6 כפות סילאן
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- פפריקה מתוקה גרוסה לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה לניוקי בטטה עם אפונה ובצל:
- חיתכו את הבצל לרצועות דקות.
- בסיר חממו שמן וטגנו את הבצל על אש בינונית נמוכה, הוסיפו את כל מרכיבי התיבול וערבבו מידי פעם (המתינו בסבלנות עד להשחמה, זה לוקח זמן)
- בינתיים בשלו את הניוקי בסיר עם מים ומלח לפי הוראות יצרן, סננו ושטפו היטב.
- בסיר נפרד בשלו את האפונה במים עם מלח למשך מספר דקות, סננו ושטפו היטב.
- כאשר הבצל השחים והנוזלים הצטמצמו, הוסיפו את הניוקי והאפונה, והעבירו לאש קטנה נמוכה. ערבבו מידי פעם עד לספיחת הטעמים
הגישו חם ובתאבון.
המתכון מאת: שחר שולמית